Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Bukásra ítélték a remeklő Démusz-csapatot

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • B. L. SPORT • 2017. november 14. 10:00
Bukásra ítélték a remeklő Démusz-csapatot
Oh. Rákóczi Vasas SE – Várfürdő-Gyulai Termál FC 4–2 (2–1)

A Megye I.-es labdarúgó-bajnokság tizennegyedik fordulójában a Várfürdő-Gyulai Termál FC csapata az Oh. Rákóczi Vasas SE együtteséhez látogatott november 12-én. A két középcsapat a legutóbbi találkozáskor sem bírt egymással, ezt vetítette elő a következő derbijük is.

____Eredeti-Termal_FC.jpg

Csak előre szabad néznie A fürdővárosi csikócsapatnak

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Az összecsapás az egyenlő feltételeknek köszönhetően igazi taktikai csatát hordozott magában. A Démusz-csapat ennek megfelelően tudatosan átadta a területet az igen csal jól kontrázó hazaiak számára, tudva, hogy az orosháziak nem igen tudnak majd mit kezdeni ezzel a fajta játék formációval. A vendégcsapat taktikáját azonban már a 8. percben felülírta a játék szeszélye, amikor egy szöglet utáni kavarodásból megszerezte a vezetést a hazai gárda. 1–0.

Erre a találatra Bozsónak sikerült válaszolnia a 11. percben, de kisvártatva újra az orosháziak szereztek vezetést, amikor egy előre vágott labdára rosszul helyezkedtek a vendég védők. 2–1.

Mint azt Démusz Zsolt vezetőedző elmondta, ezután a már jól megszokott játékvezetői szereplés következett. Történt ugyanis, hogy Bozsó elrúgott egy labdát az ellenfele mellől, majd az ütközés következtében elesett. A földön fekvő gyulai játékost ököllel megütötte ellenfele, amiért a játékvezető először az orosházi spílert kiállította. A hazai edző heves reklamálását követően azonban kisvártatva Bozsót is piros lappal zuhanyozni küldték.

A második félidőben taktikák és sebességi fokozatot váltott a gyulai csikócsapat, aminek hamar meg is lett az eredménye, hiszen Nagy találata az egyenlítést jelentette csapata száméra a 68. percben. 2–2.

A vezetőedző beszámolójából kiderül, hogy a harmadik hazai gól is igen csak véleményesre sikeredett, ugyanis a hazai támadó jóval a leshatáron túlról indulva szerezte meg a vezetést a vendéglátóknak. 3–2.

A hátráltató körülmények ellenére a vendégek mindent egy lapra feltéve megpróbálták kiharcolni az egyenlítést, ám a mérkőzés közben őket ért atrocitások miatt már nem tudtak koncentrálni. A kihagyás következményeképpen pedig megszerezte negyedik gólját is az orosházi együttes.

– Nagyon sajnálom ezt a mérkőzést és a játékosaimat! Azt gondolom, hogy mi mindent megtettünk ami rajtunk múlt, de sportdiplomáciából még tanulnunk kell! Nem értem miért kell, hogy romániából jöjjön játékvezető ahoz, hogy pártatlan legyen és korrekten levezessen egy mérkőzést? Sajnos ez csak egyszer volt ebben az idényben – hangzottak Démusz Zsolt összegző szavai.

A Várfürdő-Gyulai Termál FC csapata továbbra is a nyolcadik helyen áll a bajnokságban. A következő fordulóban a Démusz-csapatnak a Kondorosi TE ellen kell felvennie a versenyt.

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)