Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Sikeres detonáció – Hexotol robbant a gyulai Red Hole Musicban

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Oláh Szabolcs • KULTÚRA • 2015. november 30. 16:00
Sikeres detonáció – Hexotol robbant a gyulai Red Hole Musicban
Az idén alakult gyulai zenekar kilenc szerzeményét mutatta be az egykori Harisnyagyár pincéjében
Újabb helyi zenekart ismerhetett meg a gyulai közönség november 28-án este a Red Hole Musicban. A Hexotol igen termékeny: az idén tavasszal alakult banda kilenc saját szerzeményt mutatott be a zenés szórakozóhely vendégeinek – mintegy háromnegyed órában. Ez volt a negyedik fellépésük, a csapat szülővárosában azonban először lépett a deszkákra Gergely László (ének, gitár), Vicze Viktor (gitár), Varga László (basszusgitár) és Deák Máté (dob).
____Eredeti-GYHRCSD_0025.JPG

A Hexotol a gyulai Red Hole Musicban

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

A Hexotol nevéhez híven belerobbant a közönség szürkeállományába. Zenéjük több tízkilós kalapácsként sulykolt, és garantáltan „bevert minden szeget” az egykori Harisnyagyár pincéjében. Dalaikban a metál többféle irányát felfedezhetjük, a stílusjegyek között ugyanúgy megtalálhatók a feszes, mélyre hangolt gitárriffek, a csattogó basszusgitárhangzás, az erőteljes, duplázós dobkíséret, mint a szólamközpontú és atonális gitárszólók vagy a dallamos és „ordibálós” énektémák. A dalok magyar nyelven előadott, szókimondó, direkt társadalomkritikája meg passzol a zenei váltásokban gazdag – ugyanakkor mégis puritán – fémmuzsikához.

A Gyulai Hírlapnak Gergely László kifejtette: olyan dallamos, kemény metálzenét játszanak, amelynek elsődleges célja, hogy felszabadítson, és erőt adjon egy bosszús napon. Mint mondta, szeretnék, ha minél szélesebb körben megismernék a dalaikat – ezért igyekeznek jövőre összehozni egy nagylemezt –, és természetesen azt is, ha minél többet koncerteznének az országban.

A gyulai bemutatkozás nagyot szólt, nagy mennyiségű energiát szabadított föl, és hamar ritmusos headbangelésre (hajrázásra) és pogózásra késztette a népeket. A detonáció sikerrel zajlott.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)