Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Birsalmát a magyar asztalokra!

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Pomázi Ferenc • MAGAZIN • 2017. november 05. 07:00
Birsalmát a magyar asztalokra!
Minden kertben létjogosultsága van ezeknek a gyümölcsöknek
____Eredeti-birsalma.jpg

képünk illusztráció

Forrás: Agmrc.org

Tisztelt Kertbarátnők és Kertbarátok!

Ideje a birsalmák és a naspolyák betakarításának. Ezek a kicsit mostoha gyümölcsök igen hasznos tápanyagokkal jutalmazzák meg szorgoskodásainkat, ezért minden kertben létjogosultságuk van.

Karácsony környékén hatékonyabb a birsalma és a naspolya, mint a narancs vagy a mandarin. Természetesen a kertes házakban, tanyákban van jobb lehetőség a tárolásukra (sajnos a tömblakásokba nem terveztek normális éléskamrákat, spájzokat).

Nyakunkon vannak a fagyos éjszakák. Növényeinket teleltessük be. A megfázás sok esetben nem vevődik észre, csak miután virágaink már elszenvedték a tartós hideg időt. Nagy melegbe ne vigyük hirtelen a növényeinket, mert ez is káros lehet számukra. A beteleltetéskor egy darabig ne öntözzük őket, hogy lelassítsuk az életfunkcióikat. Ha figyeljük növényeinket, meg fogjuk látni, hogy mikor kell öntöznünk. A levelek és a talaj vizsgálata feltárja az esedékes elvégzendő feladatokat. Atkák, pajzstetvek, ugróvillások bármikor megjelenhetnek növényeinken, ezek a rendszeres vizsgálatokkal, és ha védekezünk ellenük, nem tudnak felszaporodni.

Halottak napja a temetők látogatásának ideje. Sajnos a temetőket ilyenkor ellepik a rondábbnál rondább műanyag koszorúk. Ha csak egy szál virágra van pénzünk, ha csak egy napig tart a fagyos idő miatt, akkor is szívből jővőbb az élő virág!

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)