Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - A gyulai iskolák diákprogramjait támogatták

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E.HÍREK • 2017. október 26. 16:00
A gyulai iskolák diákprogramjait támogatták
A cél a diákönkormányzatok szakmai megerősítése

Eredményhirdetés a művelődési központban 

Fotó: Gyulai Hírlap – Szabó Eszter 

Szakmai napot tartott a Városi DÖK az általános iskolák felső tagozatosai és a középiskolás diákok részére október 26-án Gyulán.

Az Erkel Ferenc Művelődési Központban megtartott, egész napos program célja a Gyulán működő diákönkormányzatok szakmai megerősítése volt, főként szabadidős programokon keresztül. Emellett a diákönkormányzatok rendezvényeinek, programjainak anyagi támogatására is adódott lehetőség pályázatokon keresztül.

Szabó Enikő, a szakmai napot szervező Mi Egy Másért Közhasznú Egyesület képviseletében lapunknak elmondta, hogy a maximális összeg, amire pályázni lehetett, 80 ezer forint volt.

– Jelentkezhettek általános iskolai, középiskolai és kollégiumi diákönkormányzatok, akik gyermekek és fiatalok aktív részvételével, maximum három alkalommal valósítanának meg valamilyen értékközpontú programot. Fontos volt, hogy azok hozzájáruljanak az ifjúsági közösségek megerősítéséhez, és elősegítsék a fiatalok társadalmi részvételét – emelte ki a szakember.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Szabó Eszter 

Fontos a hatékony diákképviselet

A pályázat kihirdetését a szervezők konferenciával kötötték össze, amit a Mi Egy Másért Közhasznú Egyesület elnöke, Ament Balázs nyitott meg. A szakember kiemelte: örömmel tölti el, hogy minden évben sok a rendezvény visszatérő részvevője, valamint hogy idén is minden helyi iskola képviseltette magát.

– Alapvető célunk, hogy támogassuk az iskolai diákönkormányzatok működését annak érdekében, hogy minél hatékonyabban tudják képviselni a diákság érdekeit, és megfelelő módon tudják hallatni a hangjukat a felnőtt társadalom felé – emelte ki köszöntőjében. 

A folytatásban a szervezők a Városi DÖK pályázati projektjét mutatták be, majd a pályázati eredmények hivatalos közzététele és az oklevelek átadása következett.  

Később szekcióülésekkel folytatódott a nap, amelyeken a diákok olyan témákat is érintettek, mint a diákélet, az iskolaújságok, az önkéntesség és az ifjúság érdekérvényesítés lehetőségei.

 

Ament Balázs 

Fotó: Gyulai Hírlap – Szabó Eszter 

A nyertes gyulai iskolák:

Bay Zoltán általános iskola,

Dürer Albert általános iskola,

Göndöcs Benedek középiskola, 

Harruckern János középiskola,

Erkel Ferenc gimnázium.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)