Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Megnyitották az Előretolt Helyőrség Íróakadémia gyulai szabadegyetemét

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • T. P. HÍREK • 2017. szeptember 27. 11:00
Megnyitották az Előretolt Helyőrség Íróakadémia gyulai szabadegyetemét
A rendezvény középpontjában a kortárs magyar kultúra áll

Hivatalosan is megnyitották az Előretolt Helyőrség Íróakadémia első szabadegyetemét szeptember 26-án. A Kárpát-medencei Tehetséggondozó Nonprofit Kft. rendezvényét Görgényi Ernő, Gyula város polgármestere és Timár Alpár, a tehetséggondozó ügyvezetője nyitották meg a Vigadóban.

____Eredeti-GYHRCSD010.jpg

Az Előretolt Helyőrség Szabadegyetem megnyitója a gyulai Vigadóban 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

– Remélem, hogy a szervezők nem bánták meg, hogy Gyulát választották a szabadegyetem helyszínéül. Úgy gondolom, hogy megtisztelő számunkra, hogy önök most itt vannak. Rendkívül jóleső érzés volt, amikor Timár Alpár ügyvezető kifejtette, Gyulát nem csak azért választották, mert a Kárpát-medencében központi helyet foglal el, de kiemelte, hogy Gyula egy kortárs kultúrát befogadó, a művészetekre fogékony város – mondta Görgényi Ernő.

A polgármester hozzátette, hogy bízik abban, hogy az idelátogatók át is tudják élni ezeket a gondolatokat. A városvezető röviden összefoglalt néhány olyan pillanatot városunk múltjából, amely hozzájárulhatott ahhoz, hogy 2008-ban Gyula lehessen a Kultúra Magyar Városa. Kifejtette, hogy a fürdőváros a középkorban és a dualizmus időszakában élte fénykorát, valamint ejtett néhány szót kulturális fejlődésünk nagy alakjairól, Göndöcs Benedek plébánosról és Dobay Jánosról, Gyula város első polgármesteréről.

Timár Alpár rövid beszédében kiemelte az Előretolt Helyőrség Íróakadémia tagjainak fontosságát, mert mint fogalmazott, „nélkülük üres entitás lenne az intézményünk.”

Az este egy közös vacsorával folytatódott, melyet Szörényi Levente és Stumpf András Rohan az idő című zenés irodalmi estje, majd az Electronic Sheep koncertje követett.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)