Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Rekordszámú nevező a VI. Pocakos Triatlonon

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • B. L. SPORT • 2017. augusztus 08. 11:00
Rekordszámú nevező a VI. Pocakos Triatlonon
A résztvevők 500 métert úsztak, 15 kilométert tekertek és 3500 métert futottak a rekkenő hőségben

A rekkenő hőség ellenére több mint százan várták a VI. Pocakos Triatlon rajtját augusztus 5-én. A jótékony célú rendezvénynek idén is a paradicsomi szépségű Tópart Szabadidő Centrum adott otthont.

iDILLI KÖRNYEZETBEN RAJTOLT EL A MEZŐNY

Fotó: Gyulai Hírlap – Bimbó Lajos

A rekordszámú nevező pontban 16 órakor kezdte meg az 500 méter úszást, 15 kilométer kerékpározást és 3500 méter futást magában foglaló kihívást. A triatlon első állomása a Kempf-tó volt, majd a Gyulát Kétegyházával összekötő úton és a tó körüli futópályán folytatódott a verseny, melyre a gyulai indulók mellett Győrből és Budapestről is érkeztek versenyzők.

A távot teljesítőket több kategóriában is díjazták, így a női 35 év alatti, a női 35 év feletti, a férfi 40 év alatti és a férfi 40 év feletti kategória, valamint a női váltó, a férfi váltó és a családi váltó helyezettjei vehettek át elismeréseket.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Bimbó Lajos

A szervezők az indulókon kívül a látogatókról is gondoskodtak, hiszen a verseny területén hideg italokkal és meleg étekkel kínálták a közönséget, amely a röplabdát vagy a kajakozást is kipróbálhatta.

A résztvevők jótékonysági célt támogattak, hiszen a Pocakos Triatlon bevétele újra az Összefogás a Sérült Gyermekekért Közhasznú Egyesület munkáját fogja segíteni.

Mint azt Kempf Zoltán, a verseny ötletgazdája hangsúlyozta, a résztvevők nem egymás ellen vagy az idővel versenyeztek, hanem a távok legyőzése volt a cél.

– A Pocakosa Triatlon célja az, hogy a nem aktív sportolók, barátok vagy családok együtt mozogjanak, sportoljanak. Mindenki nyer, aki megcsinálta – mondta el a buli-verseny krédóját Kempf Zoltán.

 

____Eredeti-P1220710.JPG

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Bimbó Lajos

Eredmények: 

Férfi váltó: 1. Latorcai Gergely, Latorcainé Póda Emese, Huszár János 2. Bondár Gábor, Seres László, Bondár Mihály 3. Juhász Dániel, Heuschmeid László, Juhász Endre.

Női Váltó: 1. Lengyel Réka, Virág Adrienn, Kelemen Andrea, 2. Bagyinkáné Győrfi Zsuzsanna, Hugyecz Nóra, Hugyeczné dr. Varga Magdolna, 3. Varjú Ferencné, Fábián Andrea, Benyóné Szabó Gyöngyi

Családi váltó: 1. Veres József, Veres Laura, Veres Luca, 2. Kiss Bendegúz, Kiss Csaba, Kiss Lázár, 3. Frey Zoltán, Frey-Vati Eliza, Gurzó Gerda.

A férfiak 40 év alatti kategóriájának győztese Budás Attila lett, második helyen Latorcai Balázs ért a célba, míg a harmadik helyet Kovács Dániel harcolta ki magának. A 40 év felettiek versenyét Csányi Róbert nyerte, megelőzve Szegedi Zsoltot és a harmadik helyen célba érő Pap Tibort.

A női 35 év alatti kategóriában Szekeres Mariann diadalmaskodott, a második helyet Nagy Izabella szerezte meg, a bronzérmes helyre pedig Sárközi Beáta futott be. A hölgyek 35 év feletti csatájában Tóth Eszter ért be elsőként a célba, a második helyre Győriné Tokaji Katalin érkezett, a harmadik pozíciót pedig Bődi Réka bérelte ki magának.

Az ifjúságot két váltó is képviselte, hiszen a Kurta-Kempf Milán, Zsigmond Olivér, Kiss Lehel és a Lakatos Huba, Pálfi Bálint, Szabó Miklós összeállítású csapatok is megküzdöttek a távokkal.

A Legpocakosabb Versenyző díját Recskiné Bunzel Lívia nyerte, aki pocakjában egy kisbabával teljesítette a verseny távját.

GYULAI HÍRLAP • 2017. augusztus 08. 11:00
Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)