Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Rekkenő kánikulában rajtoltak a Pocakos triatlon versenyzői Gyulán

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • O. Sz. • SPORT • 2015. augusztus 08. 13:00
Rekkenő kánikulában rajtoltak a Pocakos triatlon versenyzői Gyulán
Az amatőr buliversenyen 87-en mérkőztek meg úszás, kerékpározás és futás versenyszámokban
Igazi vasembereknek való körülmények között álltak rajthoz a Pocakos triatlon versenyzői augusztus 8-án a Gyula város közelében lévő Kempf-tónál, hiszen az amatőr buliversenyen a rekkenő kánikula jobban próbára tette a „pocakosokat”, mint a megmérettetés távolságai. A 87 nevezőnek 500 méteres úszással kezdődött a küzdelem, majd bringára pattantak, hogy 15 kilométeres kerékpározásban is összemérjék erejüket. A triatlon utolsó számában 3,5 km-t kellett futva teljesíteni a 40 Celsius-fok körüli hőségben, a hűsítő habjaival egyre csábítóbb bányató körül. A férfiak és nők két korcsoportban, valamint váltóban versengtek.
____Eredeti-_DSC8408.JPG

Elrajtolt a IV. pocakos triatlon

Fotó: Gyulai Hírlap – Oláh Szabolcs

A Gyulai Hírlapnak Felföldi Sándor, a versenyt szervező Összefogás a Sérült Gyermekekért Közhasznú Egyesület elnöke elmondta, Kempf Zoltánnal negyedik alkalommal rendezték meg a Pocakos triatlont, amelynek célja, hogy sportolásra buzdítsa azokat, akik már kevésbé mozognak rendszeresen, azok pedig, akik nem sportoltak eddig, kedvet kapjanak a testmozgáshoz.

Az alapítvány elnöke kifejtette, a sportverseny bevételéből sérülést gyerekek gyógykezelését valamint sportversenyeket támogatnak. Legutóbb Bíró Bernadett Los Angeles-i versenyzését segítették, és idén részt vállalnak még több segítségnyújtásban, támogatják például Mezei Márta lengyelországi utókezelését, vagy Balogh Melinda hallókészülékének megvásárlását is.

Sal András családjával és barátaival látogatott ki a sporteseményre, a családapa második alkalommal vett részt a megmérettetésen. Sal András lapunknak elmondta, szeret sportolni és jó dolognak tartja a kezdeményezést, a jó hangulatú verseny után pedig jó eltölteni az időt az ismerősökkel. (Későb kiderült, hogy bár nem számított dobogós helyezésre, korcsoportjában első végzett a megmérettetésen.)

A Pocakos triatlon vetélkedője után vízi sportolás, strandröplabdameccs, amerikaifoci-bemutató és beach party várta a Kempf-tó partjának vendégeit.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)