Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Két fényképész mutatja be környezetünket a gyulavári kastélyban

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • G. K. E. KULTÚRA • 2017. július 24. 10:00
Két fényképész mutatja be környezetünket a gyulavári kastélyban
A képkiállítás mellett egyéb érdekességek is várják a látogatókat
____Eredeti-gyulavari-ket_fotos-2017-07__3_.JPG

Veres István és Annaházi Lóránt közös kiállítása a gyulavári főúri lak időszaki kiállítóterében

Fotó: Gyulai Hírlap – Gurzó K. Enikő

Veres István és Annaházi Lóránt fotókiállítása augusztus 5-ig tekinthető meg a gyulavári kastélyban, ahol 14-én megnyitja kapuit az életmódtábor.

A gyulai Postagaléria alapítójaként is ismert Veres István ezúttal Annaházi Lóránt fotográfussal közösen állított ki a gyulavári főúri lak időszaki kiállítóterében. Fekete-fehér és színes fotóik a fényképészet szinte össze klasszikus műfaját felölelik, hisz a portrétól a természeti képeken át az építészeti és esküvői felvételekig minden belefért a két alkotó válogatásába: gyermekek, madarak, gyulai utcarészletek, hegyvidéki csodák. A címadás ezúttal a látogató feladata, ezért egyetlen munkát sem emelnénk ki a képegyüttesből.

A művészek fotográfiái képzőművészeti alkotások, kőből, bronzból, fából és kerámiából készült kisplasztikák köré vonnak élőképszerű gyűrűt. A Kohán teremben így továbbra is körbejárható Lestyán Goda János, Gerle Margit, Kocsis Rudolf, Mihai Pacurar, Onisim Colta és Popovics Lőrinc mesterműve.

A gyulavári Almásy–Wenckheim-kastély állandó tárlatát azoknak is ajánlott megtekinteniük, akik a Békés megyébe keveredett arisztokrata családokról, népcsoportokról, etnikumokról, a hely történetéről, iparos múltjáról, kézművességéről és a fenntartható fejlődésről szeretnének többet megtudni, olyan információkhoz jutni, amelyek méltóképpen kiegészítik a gyulai Almásy-kastélyban látottakat.

Az élet augusztusban sem áll le a látogatóközpontban: jövő hónap 14-én például megnyílik az életmódtábor, amelyről már hírt adtunk lapunkban.

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)