Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Gyulára is eljön az Arany-busz

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • G. K. E. • KULTÚRA • 2017. július 10. 18:25
Gyulára is eljön az Arany-busz
A PIM járata a 200 éve született Arany János életét és szakmai pályafutását mutatja be

Az Arany-busz 

Fotó: MTI/Illyés Tibor

Útnak indult a Petőfi Irodalmi Múzeum Arany-busza, amely Gyulára augusztus 3-án, a nemzetközi színházi fesztivál keretében érkezik meg. A járat számos digitális tartalmat és játékot hoz el az érdeklődőknek az Arany-emlékévhez kapcsolódóan.

Eddig 118 helyszín jelentkezett a Petőfi Irodalmi Múzeum mozgótárlatának fogadására, köztük a Gyulai Várszínház. A buszon kialakított kiállítás a 200 éve született Arany János életét és szakmai pályafutását irodalmi szövegek, képek, relikviamásolatok, hang- és filmfelvételek, valamint digitális eszközök és egyedi installációs elemek segítségével mutatja be. A járat megtekintése ingyenes lesz – közölte az MTI-vel Prőhle Gergely, a PIM főigazgatója.

Szilágyi Judit, a kiállítás kurátora kiemelte, a járművön a PIM Önarckép álarcokban című Arany-kiállításának digitális tartalmai is megtalálhatók, köztük a Toldi erőpróba videojáték, és az az interaktív térkép, amely az ünnepelt költő életének állomásait, utazásait, kultuszhelyeit jeleníti meg, és valójában egy alkalmazás.

Az Arany-járatot elkísérik a múzeum munkatársai, akik tárlatvezetést és múzeumpedagógiai foglalkozást fognak tartani.

A mozgókiállítás utaztatását az Arany-emlékév lebonyolítására létrejött emlékbizottság támogatja. A PIM attrakciója Gyulán augusztus 3-tól 6-ig lesz látogatható.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)