Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Eperfaültetéssel emlékeztünk Arany Jánosra

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • T. P. MAGAZIN • 2017. október 13. 08:30
Eperfaültetéssel emlékeztünk Arany Jánosra
A Kálvária dombnál versmondással és vetélkedővel ünnepeltünk

Családi délutánnal folytatódott az Arany 200 programsorozat október 12-én, csütörtökön. A Kálvária domb melletti csemetekertbe a város önkormányzata, a Mogyoróssy János Városi Könyvtár és a Wenckheim Krisztina Közalapítvány közösen szervezett ünnepséget, amelyen versmondás és faültetés is várta a vendégeket.

bagyinszki zoltán

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Bagyinszki Zoltán, a rendezvény ötletgazdája azt mondta, hogy amikor tervezték a programsorozatot, akkor megihlette őket az eperfa Arany János Családi kör című versében. Mint mondta, minden komolyabb rendezvényhez tartozik egy faültetés. Természetesen ez önmagában nem lett volna elég, ezért diákokat, iskolákat, valamint nagyszalontai barátaikat is meghívták a családi délutánra, ahol közös versmondással, frissítővel, süteménnyel és vetélkedővel várták a vendégeket.

Az ünnepi műsor Bagyinszki Zoltán felolvasásával indult, aki a Családi körből osztott meg részleteket a közönséggel, majd Nagy Irma, a Romániai Magyar Nyugdíjasok Szövetségének elnöke köszöntötte a jelenlévőket: beszédében kiemelte, hogy öröm számukra, hogy nagyszalontaiakként, Arany szülővárosából érkezve, részt vehetnek az ünnepségen.

 

együtt ünnepeltek a gyulaiak és nagyszalontaiak

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

– Ez az egyik első olyan nyilvános alkalom, amikor ez a kert egy olyan funkciót tölthet be, amelyet a későbbiekben is szeretnénk neki szánni – mondta dr. Pocsay Gábor, a Wenckheim Krisztina Közalapítvány kuratóriumának elnöke. – Egy városi parkot szeretnénk itt létrehozni, ahol piknikezhetnének, pihenhetnének a város lakói. A gondolat, hogy ebben a kertben lássuk vendégül a bicentenáriumot ünneplő társaságot, nem idegen, hiszen van egyfajta családiasság is a kertészkedésben.

A folytatásban a Magvető Református Általános Iskola diákjai szavaltak Arany-verseket, majd a nagyszalontai delegáció meglepetéseként, megzenésítve is meghallgathatta a közönség a Családi kör című költeményt. A vetélkedő után – amelyben csokoládé volt a helyes megfejtők jutalma – az ünnepség az eperfacsemete elültetésével végződött.

 

Arany János tiszteletére egy eperfát is elültettek a résztvevők

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)