Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Ősszel állhat forgalomba Békés megye első koraszülöttmentője

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E.HÍREK • 2017. július 03. 11:35
Ősszel állhat forgalomba Békés megye első koraszülöttmentője
A beszerzésről szóló dokumentumot ünnepélyes keretek között írták alá

Helyi civilek és vállalkozók támogatásával tudta megvásárolni a Viharsarki Koraszülöttmentő Alapítvány azt a koraszülött-mentőautót, amelyre tavaly nyáron indult gyűjtés. A beszerzésről szóló dokumentumokat július 3-án írták alá az Almásy-kastély Látogatóközpontban. 

A dokumentum aláírása. Képünkön: dr. Abdulrahman Abdulrab Mohamed és László Endre Márton

Fotó: Gyulai Hírlap – Szabó Eszter 

Az eseményen jelen volt Alt Norbert alpolgármester, dr. Abdulrahman Abdulrab Mohamed, a Viharsarki Koraszülöttmentő Alapítvány kuratóriumának elnöke, dr. Fodor Zsuzsanna, a kuratórium tagja és László Endre Márton, a Profile Vehicles Oy magyarországi fióktelepének területi vezetője. 

Alt Norbert kiemelte: páratlan dolog, ami történt, hiszen Békés megyében nem egészen egy év alatt csaknem 33 millió forintot adtak össze a helyiek.

– Az alapítvány több ajánlatot kért be, végül úgy döntöttünk, hogy egy magyarországi céget bízunk meg a mentőautó legyártásával. Rendkívüli az a munka és erőfeszítés, amelyet  Abdul doktorék az elmúlt hónapokban a sikerhez hozzáadtak – emelte ki.

Dr. Abdulrahman Abdulrab Mohamed köszönetét fejezte ki minden egyes támogatásért és Alt Norbert áldozatos munkájáért. Hangsúlyozta: a gyárat előzetesen meg is látogatták, és meggyőződtek arról, hogy a kiválasztott cég kiváló minőséget képvisel.

A cég képviseletében László Endre Márton bemutatta vállalkozásukat, valamint kitért arra, hogy cégük egy finn mentőautógyár magyarországi üzeme, ők készítették a régió többi mentőautóját is. Munkájuk során a biztonság és az ergonómia az, amire kiemelten fókuszálnak a gépjárművek összeállításakor. 

Dr. Fodor Zsuzsanna kiemelte: a továbbiakban az alapítvány működése nem áll meg, hiszen a műszerek beszerzése, az autó működtetése további feladatot és költségeket jelent számukra.

A koraszülött-mentőautót várhatóan szeptember 30-án adják majd át a fürdővárosban. 

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Szabó Eszter

 

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)