Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Horváth Soma országos bajnok!

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • B. L. SPORT • 2017. május 14. 10:00
Horváth Soma országos bajnok!
A gyulai sportoló az újonc férfi tőr egyéni országos bajnokságon sem talált legyőzőre

Az újonc férfi tőr egyéni országos bajnokság küzdelmeit rendezték meg május 13-án. A korosztályos seregszemlének az UTE vívócsarnoka adott otthont, ahol Horváth Soma egészen az aranyéremig menetelt.

____Eredeti-18516417_1566148656737636_89671778_o.jpg

Újabb aranyérem a sikeres kettőstől

Fotó: Szilágyi Attila

A tavaly még gyermekkategóriában aranyat nyerő gyulai tőrspecialista remek formában érkezett az újpesti vívóterembe, ahol nem lehetett más célja, mint az aranyérem elhódítása. A bajnoki menetelésre Soma az olimpiai edzőtáborban, később pedig újra Radnai Reinhard értő figyelme alatt készült.

A bajnoki címet azonban most sem adták ingyen. A csoportfordulót néhány kapott tussal veretlenül vívta meg, majd a főtáblán folyamatosan menetelt kitűzött célja felé. A fürdővárosi tőröző átvészelt ugyan néhány mélypontot, ám az elődöntőben nagy riválisát, Szemes Gergőt legyőzve ismét magára talált.

A döntő sem volt sétagalopp, de végül a Gyulai SE versenyzőjének akarata érvényesült, így újra magyar bajnoki címet ünnepelhetett. Azonban a jól megérdemelt pihenés helyett Soma vasárnap is a páston marad, hiszen akkor a felnőtt korosztály képviselőit próbálja meg tőrhegyre szúrni. 

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)