Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Horváth Soma győzni jár a Törekvés SE vívócsarnokába

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • B. L • SPORT • 2017. április 03. 10:30
Horváth Soma győzni jár a Törekvés SE vívócsarnokába
A gyulai tőröző a Fülöp Mihály-kupasorozat soros fordulóján diadalmaskodott

A Fülöp Mihályról elnevezett serdülő-kupasorozat következő fordulóját rendezték meg a budapesti Törekvés SE vívócsarnokában április 2-án. A Gyulai SE fiatal versenyzője arra készült, hogy újra tőrhegyre szúrja a mezőnyt.

____Eredeti-IMG_20170402_135816.jpg

Újabb arany csillog a gyűjteményben

Fotó: Szilágyi Attila

Az OB előtti utolsó versenyen harminc sportoló állt a pástra. A nála egy korosztállyal idősebbek között Horváth Soma derekasan megállta a helyét. A gyulai tehetség a csoportfordulóit a tőle nem megszokott módon gyengébben kezdte, összetettben „csak” az ötödik helyre kvalifikálta magát a táblán.

A gyulai tőröző fokozatosan melegedett bele versenybe, és a végére úgy tűnt, hogy már senki nem veheti el tőle az első helyet. Az aranyért ismét egy hazai versenyzőt kellett legyőznie, ami rányomta bélyegét a döntő első harmadára, amikor is Tóth Gergely már 8:2-re elhúzott Somától. A gyulai pengeforgatónak egyetlen perce maradt tisztába tenni gondolatait, de Radnai Reinhardt utasításait megfogadva, a második harmadban nemcsak hogy ledolgozta hátrányát, hanem 13:9-es vezetésre tett szert. A harmadik harmadban ellenfele még szépíteni tudott, de Soma 15:11-es győzelmével pontot tett a döntő végére.

Horváth Soma győzelmével továbbra is toronymagasan vezeti a kupasorozatot, és készülhet az áprilisban tartandó országos bajnokságra.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)