Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Soma az élre tört

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • B. L. SPORT • 2017. február 13. 17:00
Soma az élre tört
A gyulai vívó egyedül vezeti az egy évvel idősebb korosztály ranglistáját
____Eredeti-IMG_7703.jpg

Horváth SOma (fehérben) tovább gyűjti remek eredményeit

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Ivett

Budapesten, az UTE vívócsarnokában rendezték meg a Fülöp Mihály Serdülő Tőrverseny soron következő versenyét február 11–12. között. A mezőnyben Horváth Soma, a Gyulai SE fiatal reménysége is a pástra állt.

A mezőny a szokottnál foghíjasabb volt, hiszen sokan lebetegedtek, de az erősebb vívók jelen voltak a versenyen. A papírforma a csoportfordulók alatt gyakorlatilag tejesen borult, ami Soma eredményén is látszott, de a két forduló alatt elért kilenc győzelemmel és egyetlen vereséggel negyedik kiemeltként jutott a táblára. Innen, két gyönyörű és nagy fölényű győzelemmel, hamar az elődöntőbe került, ahol magabiztosan ejtette ki kunszentmiklósi riválisát, Szemes Gergőt.

Az elődöntő fontosabb asszó volt, mint a döntő, így ott teljesen ki is adta minden energiáját. Soma így a döntőt sajnos elbukta, de a dobogós helyezések folyamatos keveredése miatt a holtversenyes első helyét immáron csak egyedül birtokolja az egy évvel idősebb korosztályban. A versenyt klubtársa, Hubik Márton a huszonkettedik helyen fejezte be.

Horváth Soma a következő hétvégén a Sport XXI. Reménység Tőrkeret tagjaként három napig a fővárosban fog edzőtáborozni, hiszen gőzerővel készül a február 25-én zajló Fülöp Mihály-versenysorozat esztergomi állomására.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)