Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Gyulán kedden túlnyomóan borult és párás idő lesz

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • MTI • HÍREK • 2017. február 13. 16:27
Gyulán kedden túlnyomóan borult és párás idő lesz
Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti

Kedden délkeleten túlnyomóan borult, párás, északnyugaton derült, napos idő várható, másutt derült és borult tájak egyaránt lesznek. Néhol szitálás előfordulhat. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -1 és -6 fok között alakul, a tartósan derült területeken azonban -7 és -9 fok is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet kedden többnyire 2 és 8 fok között várható, de a tartósabban ködös tájakon 0 fok körül valószínű.

Időjárási helyzet Európában

Kontinensünk északi, északkeleti részén többközéppontú ciklonrendszer helyezkedik el, amelynek hatására arrafelé túlnyomóan borult az ég, többfelé fordul elő csapadék, a nyugati tájakon eső, keletebbre havazás a jellemző. Szintén ciklon örvénylik a Pireneusi-félsziget fölött, így ott is sok a felhő, és több helyen esik eső, záporeső. A két rendszer között a Skandináv-félsziget déli területétől a Kárpát-medencén át egészen a Fekete-tengerig anticiklon húzódik. Területén borult, ködös, gyengén felhős és napos területek egyaránt előfordulnak, számottevő csapadék nincs. A legmagasabb nappali hőmérséklet északkeleten -14 és -1, középen és nyugaton 1 és 10, délen, délnyugaton pedig 11 és 18 fok között változik. Kedd estig a Kárpát-medence időjárását továbbra is anticiklon alakítja, lényeges időjárás-változás nem várható, de kissé erősödik a nappali felmelegedés.
    
Várható időjárás az ország területén kedd estig

Eleinte a Dunántúlon és a Duna-Tisza közének déli részén gyengén felhős idő várható, másutt erősen felhős vagy borult marad az ég. Éjszaka keleten és délnyugaton többfelé köd, illetve alacsonyszintű rétegfelhőzet képződik, másutt gyengén és különböző mértékben felhős tájak váltakoznak. A ködös vidékeken hószállingózás, ónos szitálás előfordulhat. Kedden délkeleten túlnyomóan borult, párás, északnyugaton derült, napos idő várható, másutt derült és borult tájak egyaránt lesznek. Néhol szitálás előfordulhat. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -1 és -6 fok között alakul, a tartósan derült területeken azonban -7 és -9 fok is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet kedden többnyire 2 és 8 fok között várható, de a tartósabban ködös tájakon 0 fok körül valószínű.

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)