Csiszér-Nyári Katalin és Csiszér Árpád, a Patróta tulajdonosai
Fotó: Gyulai Hírlap
Ünnepélyes keretek között bemutatták Budapesten Európa egyik legtekintélyesebb étteremkalauzát, a Gault Millau-t.
A kiadvány legfőbb feladatának tekinti, hogy tájékozódást nyújtson az éttermek világában, olyan szakmai szempontok szerint, mint a szezonalitás, a konyhatechnológiák használata, az alapanyagok ismerete, a harmónia a tányéron – mindezt anonim tesztelők végzik.
A gyulai Patrióta kisvendéglő, Gyuláról egyedüliként, a megyei éttermek közül a legmagasabb pontszámot kapta (12), ezzel továbbra is tartja előkelő pozícióját az országos elitben.
Az ítészek kiemelik a „remek hal-, hús-, zöldségállagokat”, a sok házi készítményt – kenyerek, szörpök, sajtok, savanyúságok–, a „javarészt helyi alapanyagok használatát” és az „odaadó, kommunikatív, rendkívül felkészült szervizt”.