Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Márton-napi vásárt tartottak a galbácskerti óvodában

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E.MAGAZIN • 2016. november 11. 17:30
Márton-napi vásárt tartottak a galbácskerti óvodában
A gyerekek a piaccá alakult csoportszobákban árulták portékáikat
Márton-napi vásárral dobták fel a hét utolsó napját a gyulai galbácskerti óvodában november 11-én. Az apróságok hónapok óta készítették színes portékáikat, és ezen a napon piaccá alakultak a csoportszobák, amit a szülők reggeltől estig látogathattak, hogy vásároljanak a színes játékokból és finomságokból.
____Eredeti-IMG_0244.JPG

Márton-nap a galbácskerti óvodában 

Fotó: Gyulai Hírlap – Szabó Eszter 

Helyben süt pogácsa, cukorkanyaklánc, terméshangszerek és különleges falidíszek várták a látogatókat a galbácskerti óvoda vásári forgatagában, amit idén 16. alkalommal rendezett meg az intézmény kollektívája. 

Gugolyáné Marosán Márta

– Az egész egy almaszürettel indult – mesélt a tradíció kezdetéről Gugolyáné Marosán Márta, a tagintézmény vezetője. – Az egyik kollégánk meghívta az ovisokat a kertjébe, ahol almát szedhettek, majd felhasználtuk azt mindenfélére, és később bevontuk a többi csoportot is – részletezte az intézmény vezetője. 

A szervezők egyike azt is hozzátette: főként az óvó nénik kreativitásának köszönhetően, a gyermekek szorgos munkájával születtek meg az eladásra szánt áruk, amikhez elsősorban őszi terméseket és újrahasznosított anyagokat használt fel az ügyeskezű csapat.

– Tejszíneskupakból készülhetnek kislibák, de diókocogtatót is csináltak a gyerekek két fél dióból, és gesztenyekígyó is akad az olyan Márton-napi libanyalánkságok mellett, mint a libazsíros kenyér vagy a liba formájú linzer – részletezte Gugolyáné Marosán Márta.

A jó hangulatú Márton-napi vásár köszöntőkkel és a gyermekek zenés ünnepi műsorával indult, majd egészen késő délutánig tartott az óvodában. 

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)