Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Együttműködést írtak alá a gyulai futballért

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E.HÍREK • 2016. október 25. 15:00
Együttműködést írtak alá a gyulai futballért
A megállapodás célja a hatékonyabb utánpótlás-nevelés
Együttműködési megállapodást kötöttek a Gyulai Termál Futball Club Egyesület, a Grosics Akadémia Futballklub, Gyula Város Önkormányzata és a Szeged-Csanádi Egyházmegye képviselői október 25-én délelőtt. A rendezvényen részt vett dr. Kiss-Rigó László megyéspüspök, dr. Görgényi Ernő polgármester, Gajda Róbert kormánymegbízott, Emődi Sándor, a Grosics Akadémia Futballklub elnöke, Galbács Mihály, a Gyulai Termál Futball Club Egyesület elnöke, Adem Kapic, a Grosics Akadémia sportigazgatója és Kónya István alpolgármester.
____Eredeti-GYHRCSD_008.JPG

A megállapodás aláírása előtti percek 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

Az eseményen kiderült: évek óta fontos törekvés, hogy a Gyulán működő két labdarúgó-egyesület, a Gyulai Termál FC és a Grosics Akadémia között szakmai együttműködés alakuljon ki a Békés megyei labdarúgás fejlődésének érdekében. A Grosics Akadémia elhivatott a tehetségek felkutatásában, nevelésében és a minél magasabb szintű képzésében, versenyeztetésében, ugyanakkor a Gyulai Termál FC mint a gyulai labdarúgó-utánpótlásért felelős egyesület a jövőben is biztosítani kívánja a város fiataljai számára a tömegsport lehetőségét.

Dr. Kiss-Rigó László és dr. Görgényi Ernő 

A szerződéssel most a felek megállapodtak abban, hogy Gyula város óvodáiban a Gyulai Termál FC és a Grosics Akadémia a tehetséges gyermekek kiválasztását egymás között megosztva és nem egymással párhuzamosan folytatják le, elősegítve ezzel mindkét labdarúgó-egyesületnél a megfelelő mennyiségű és tehetségű játékosállomány biztosítását.

Mindezeken túl a jövőben kiemelt céllá válik, hogy az Ovi-Foci Program magasabb szakmai szintre kerüljön, ahogy a két stáb között lezajló szakmai egyeztetések is. A megállapodás része az is, hogy az egyesületek közös edzéseken fejlesszék a fiatalokat, közös tornákat is szerveznek és a későbbiekben a játékosok egyesületek közötti átjárását is biztosítsák.

Kónya István és Galbács Mihály

Az eseményen Kónya István köszöntötte a megjelenteket, aki valódi sporttörténeti pillanatnak nevezte az eseményt. – Városunkban eddig nem volt arra példa, hogy két különálló sportegyesület együttműködési megállapodást kössön a gyulai utánpótlás-labdarúgás fejlesztése érdekében. Azt gonodolom, hogy ez egy példaértékű együttműködés – jelentette ki az alpolgármester.

Dr. Kiss-Rigó László fontosnak tartotta elmondani, hogy idén 8 éve annak, hogy megfogalmazódott bennük az akadémia gondolata, és annak idején a kiváló adottságai miatt választották Gyula városát, amellett hogy köznevelési intézményeik is itt találhatók. A megyéspüspök hangsúlyozta: ha az aláírt együttműködés a gyakorlatban is megvalósul, az mindkét egyesület, a város és reményeik szerint az egész magyar labdarúgás javát szolgálja majd.

Dr. Görgényi Ernő kijelentette: a városban minden felelős döntéshozó támogatta az egyházmegye fejlesztési törekvéseit, már a korábbi városvezetés is.  – Idén lesz negyedszázada, hogy újraindult Gyulán az egyházi oktatás, azóta bizonyítja az egyházmegye Gyulának, hogy kitűnő és gondos gazdája a rábízott közfeladatoknak és azoknak a létesítményeknek, amelyek a tulajdonában vagy a kezelésében vannak. Mindannyiunk célja ugyanaz: a gyulai és környékbeli gyermekek számára a lehető legmagasabb színvonalon a legjobb oktatási-nevelési szolgáltatást nyújtani úgy a tudomány, ahogy a sport területén – tette hozzá a polgármester.

Adem Kapic lapunknak kiemelte: nem kérdés, hogy a most aláírt együttműködési megállapodással minden szereplő csak profitálhat, és annak segítségével a tervek szerint egyre jobb futballistákat nevelnek majd ki a helyiek.

Arra a kérdésre, hogy kiből lehet igazán jó futballista, a sportigazgató kijelentette: a tehetség csak előny, de nem garancia semmire. A fegyelem és a felelősség a két legfontosabb tulajdonság, ami segít abban, hogy valaki igazán kiemelkedő sportoló lehessen.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)