Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Az ország legjobb tizenkét csapata között a gyulai labdarúgóműhely

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • B. L. SPORT • 2019. november 12. 17:00
Az ország legjobb tizenkét csapata között a gyulai labdarúgóműhely
A Grosics Akadémia U8-as csapata a Dunamenti Ligában pallérozódik

Idén újra a Dunamenti Ligában szerepelhetnek a gyulai Grosics Gyula Katolikus Labdarúgó Akadémia U8 és U11 közötti korosztályos csapatai. A tornasorozatot azért hívták életre, hogy az ország legjobb, ezekben a korosztályokban futballozó csapatai megmérkőzhessenek egymással.

Az ország legjobb csapataival mérik össze tudásukat a grosics akadémia növendékei

Forrás: Grosics Gyula Labdarúgó Katolikus Akadémia

Ahogy azt Vass Lóránt, az U8-as együttes vezetőedzője elmondta, a csapatok ősszel és tavasszal 3-4 fordulóban mérkőzhetnek meg egymással, követve a régi dunamenti iskola stílusjegyeit. A fordulókat Gödöllőn, Újpesten, Fehérváron, Debrecenben és a gyulai Grosics Akadémián rendezik, a fiatal labdarúgókra egy-egy forduló alkalmával két-három mérkőzés is vár.

– Nagyon büszkék vagyunk rá, hogy az ország legjobb tizenkét csapata között szerepelhetünk mi is. Sokan azt hangoztatják, hogy sokat kell utazni és ez fárasztó a gyermekeknek. Én inkább azt tapasztalom, hogy nagy élmény számukra, hogy hétről hétre a Fradival, a Videotonnal, az Újpesttel vagy MTK együttesével nézhetnek szembe. A legfontosabb azonban az, hogy a további fejlődésük szempontjából nélkülözhetetlenek ezek a találkozók – tette hozzá a fiatal edző.

A gyulai játékosokat is pallérozó akadémia kiváló eredményekkel büszkélkedhet, hiszen döntetlent játszott az Olasz Focisuli csapatával, vagy éppen legyőzte a Budapest Honvéd korosztályos együttesét. Ahogy azt Vass Lóránt hangsúlyozta, a sikerekhez a játékosok hozzáállása mellett a nevelést végző edzők és a szülők közös munkája is szükséges volt.

– Nyáron vettem át a csapatot és ezúton szeretném megköszönni Kovács Henrik és Hegedűs Károly munkáját, mert egy nagyszerű alapokkal rendelkező brigádot hagytak rám. Hamar sikerült megértetnem a gyermekekkel és a szülőkkel is, hogy életkoruknak megfelelően mi az, amit elvárok és szeretnék látni tőlük. Szerencsére partner volt benne mindenki és így nem volt nehéz dolgom. Úgy gondolom nagyon jól szerepeltünk az őszi mérkőzéseken, az alap taktikai dolgokat megértették a játékosok és egyre jobban alkalmazzák. A legnagyobb öröm számomra az, hogy egyre biztatóbb az út, amin elindultunk és szemmel látható, hogy az életkori sajátosságok mentén haladva nagyobb fejlődés érhető el a gyermekeknél.

Vass Lóránt hozzátette, nagyon fontosnak érzi, hogy az eddigi sikerek nagyban köszönhetőek annak is, hogy huszonegy óvodában tartanak ovifocit a megyében és Gyulán így jóval nagyobb a merítési lehetőségük.

– Nagyon sok ügyes gyermekkel találkozunk, így nagyon biztatóan néz ki a jövő. Szeretném megköszönni a vezetőknek illetve a szülőknek, hogy támogatják a gyerekeket és mindenben a segítségemre vannak – zárta az értékelést az U8-as csapat edzője.

A csapat tagjai: Petka Ákos, Sinka Zoltán, Rokszin Dániel, Mócz Benett, Somi Levente, Torma Kornél, Moldván Krisztián, Flinta Bence és Ladányi Zoltán.

Őszi eredmények: Grosics Akadémia–FTC 1-4, Grosics Akadémia–Újpest 1-6, Grosics Akakadémia–DVTK 2-2, Grosics Akadémia–Olasz FS 3-3, Grosics Akadémia–Bp. Honvéd 3-0, Grosics Akadémia–Mol Vidi FC 2-7, Grosics Akadémia–MTK 1-1, Grosics Akadémia–Vasas FC 3-4.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)