Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Kisütött a nap a fürdővárosi labdarúgás felett

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • B. L. SPORT • 2018. július 19. 12:50
Kisütött a nap a fürdővárosi labdarúgás felett
Egyesült a Gyulai FC és a Várfürdő-Gyulai Termál FC

Rendkívüli sajtótájékoztatót tartottak az Id. Christián László Városi Sporttelepen július 19-én. Az eseményen Kónya István, Gyula város alpolgármestere beszélt az újságíróknak a fürdővárosi fociélet legutóbbi változásairól.

Kónya István

Fotó: Gyulai Hírlap – Bimbó Lajos

Kónya István elmondta, hogy a sajtótájékoztatót azért hívták össze, mert Galbács Mihály hivatalosan is lemondott a Várfürdő-Gyulai Termál FC elnöki tisztségéről, amely nagyban befolyásolta a gyulai felnőttlabdarúgás további életét.

– A lemondást követően a Várfürdő-Gyulai Termál FC rendkívüli tisztújító közgyűlést tartott, amelynek végén a Gyulai Futball Klub elnöksége átvette az egyesület elnökségi feladatait is.

A döntésnek megfelelően a Gyulai FC és a Várfürdő-Gyulai Termál FC egybeolvadt, ami azt hozta magával, hogy a fürdővárosi nagycsapat megtarthatta megye I.-es indulási jogát. A két csapat egybeolvadása után az új gárda a Gyulai Futball Klub-Termál néven fog kifutni a pályára.

– Elmondhatjuk, hogy elég hosszú huzavona után végre nyugvópontra jutott a felnőtt gyulai labdarúgás története. A Gyulai Futball Klub-Termál a megye I.-es bajnokságban kezdi majd meg a 2018/2019-es bajnoki szezont.

Az alpolgármester a csapatról is szólt egy-két szót: megerősítette, hogy a régi-új együttest továbbra is Démusz Zsolt vezeti majd, pályaedzője pedig Csepregi György lesz a továbbiakban.

A vezetőség és a szakmai stáb azonban nem pihenhet, hiszen a hosszas torzsalkodás alatt jónéhány játékos elhagyta a klub kötelékét, őket kell majd pótolniuk a „várvárosiaknak”. Erre nem sok ideje maradt a Gyulai Futball Klub-Termál szakembereinek, hiszen az első felkészülési mérkőzést július 21-én játssza le Démusz Zsolt vezetőedző gárdája.

– A vezetőséggel és a szakmai stábbal szeretnénk erre hétre befejezni a játékoskeret feltöltését, a célunk továbbra is az, hogy új játékosok leigazolásával, valamint az utánpótlás-játékosok kiemelésével távlati célkitűzéseket valósítsunk meg.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)