Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Nemzetközi sikert értek el az U12-es grosicsosok

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • B. L. SPORT • 2019. április 26. 15:00
Nemzetközi sikert értek el az U12-es grosicsosok
Vass Lóránt csapata ezüstérmet szerzett a Bulls Cup nemzetközi utánpótlástornán

A bosznia-hercegovinai Brcko város adott otthont a 7. Bulls Cup nemzetközi utánpótlás-labdarúgótorna küzdelmeinek április 20. és 21. között. A négy ország U12-es csapatait felsorakoztató megmérettetésen a Szeged-Grosics Akadémia ezüstérmet szerzett.

Az ezüstérmes csapat tagjai

Fotó: Szeged-Grosics Akadémia

A Vass Lóránt vezette együttes bosnyák, szerb és osztrák csapatokkal nézett szembe. A tizennyolc egyesületet felsorakoztató torna győztese képviselheti hazáját Európa legnagyobb U12-es tornája, a Champions Trophy svájci döntőjében.

Ahogy azt a gárda edzője lapunknak elmondta, a nagydöntőn a kontinens legnevesebb csapatainak utánpótlás-együttesei vehetnek részt, ám előzetesen nem ilyen célokkal vágott neki csapatával a tornának.

– A tét nem volt kicsi, de nekünk még sem fordult a fejünkben, hogy a döntőig jutunk. Egy kiváló erőfelmérőnek fogtuk fel az egészet, ahol megmérkőzhetünk más futballkultúrából érkező csapatokkal.

A fürdővárosi akadémia együttese hat győzelemmel és három döntetlennel veretlenül jutott az elődöntőig, ahol Takovo együttese várt rá. A két gárda nem bírt egymással, így a Lovas Benjámin kapus által segített gyulai együttes jutott a döntőbe.

 

 

Fotó: Szeged-Grosics Akadémia

A mindent eldöntő mérkőzésen a nagyhírű Crvena Zvezda várt a Vass-csapatra, amelynél csak egy góllal bizonyult jobbnak a szerb együttes. A Szeged-Grosics Akadémia így nem jutott a svájci nagydöntőbe, ám a kitüntető ezüstérmes helyen fejezte be a minőségi futballt hozó nemzetközi tornát. A gyulai csapat egy egyéni elismerést is begyűjtött, hiszen Czégé Kristófot választották a torna gólkirályának.

– Összességében nagyon hasznos volt a torna. Láthattunk milyen az, amikor folyamatos nyomás alatt játszol, és ha hibázol, azt kihasználja az ellenfél. Úgy gondolom, hogy ezek a mérkőzések nem foghatók egyik hazai mérkőzéshez sem. A gyerekek fejlődése érdekében sok ilyen megmérettetésre lenne szükség, ám szerencsére ezt nálunk az akadémián tudják és szorgalmazzák. Nagyon szeretném megköszönni a vezetőknek, illetve Halász László szakmai vezetőnek, hogy lehetővé tették azt, hogy részt vegyünk ezen a tornán – értékelt Vass Lóránt.

A csapat tagjai: Lovas Benjámin, Szendi Roland, Susanszky Richárd, Petka Imre, Pistritu Erik, Patkás Sándor, Berki Olivér, Pap Botond, Egri Imre, Czégé Kristóf és Bodnár Vladi.

Eredmények: Szeged-Grosics Akadémia–Sportissimo Brcko 6-1, Szeged-Grosics Akadémia–Ilicka Brcko 0-0, Szeged-Grosics Akadémia–Zenit Bijeljina 2-1, Szeged-Grosics Akaadémia–Kampione Beograd 2-0, Szeged-Grosics Akadémia–Rudar Ugljevik 5-0, Szeged-Grosics Akadémia–Sloga Jakes 2-2 Szeged-Grosics Akadémia–Sloboda Tuzla 3-2, Szeged-Grosics Akadémia–Respect Lozmca 1-1, Szeged-Grosics Akadémia–Fenix Brocs 2-1, Szeged-Grosics Akadémia–Takovo 0-0 és Szeged-Grosics Akadémia–Crvena Zvezda 0-1.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)