Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Autómentes napot tartottak Gyulán

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E.MAGAZIN • 2019. szeptember 19. 09:00
Autómentes napot tartottak Gyulán
Délelőtt az óvodások, délután a középiskolások látogatták meg a programot

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Az Európai Mobilitási Hét keretében autómentes napot tartottak szeptember 18-án a Gyulán, a Göndöcs-kertben, ahol délelőtt fél tíztől délután öt óráig színes programokkal várták az érdeklődőket.

A program reggel köszöntővel indult, ahol Kónya István alpolgármester üdvözölte a megjelenteket, aki elmondta: az esemény már hagyományos program a városban, hiszen az önkormányzat évek óta sikerrel pályázik annak megrendezésére. Hangsúlyozta, hogy a városvezetés számára kiemelten fontos, hogy a biztonságos autós közlekedés mellett a kerékpárral és gyalogosan közlekedőket is segítse. 

– Az autómentes világnapon egy kicsit a közlekedés biztonságára helyezzük a hangsúlyt. Fontos, hogy ezt megmutassuk a legkisebbeknek, hiszen ők is részt vesznek nap mint nap a közlekedésben, és fontos, hogy ők is tudják értelmezni a rendőrök kézjelzéseit. Vannak olyan esetek, amikor hirtelen meg kell állni, irányt kell váltani és ezt kellő körültekintéssel, kellő fegyelmezettséggel kell megtenniük, nehogy baleset történjen. Ezt már ők is megtanulhatják – mondta. 

– Elsődleges szempontjaink között kell szerepeljen a kisgyermekek védelme és a közlekedésbiztonság – tette hozzá, kiemelve, hogy éppen ezért az elmúlt öt évben több mint három kilométernyi kerékpárutat és huszonegy kilométernyi járdát építtettek, mintegy félmilliárd forintos összköltséggel. A járdák felújítása jelenleg is tart.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

A Béke sugárúti óvoda nevében Aradszky Anett köszöntötte a megjelenteket és elmondta, hogy a folytatásban az Őzike csoport tagja verselnek, majd a Mici Maci csoport táncosai szórakoztatják a megjelenteket. 

Az egész napos programon során folyamatosan rendelkezésre állt egy kerékpáros ügyességi pálya, futóbiciklis ügyességi pálya és a gyalogos közlekedést fejlesztő pálya, amelyeken a legkisebbek próbálhatták ki magukat. 
 
A délután egy középiskolásoknak szóló előadással folytatódott az esemény, amely során a rendőrség szakemberei mondtak el mindent a biztonságos közlekedésről.
 
Ebéd után Sétálj velünk címmel indult verseny a középiskolásoknak, amelyre a szervezők tizenegy helyi csapatot hívtak meg, akik több helyszínen versenyeztek. Minden csapat feladatokat kapott: hat ismert gyulai helyszínt bejárva oldották meg a biztonságos közlekedéshez és Gyula városának történelméhez, kultúrájához kapcsolódó feladatokat.
 
 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)