Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - KöröspArti tárlat az Elizabeth Hotelben

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • dénégyzet • KULTÚRA • 2016. augusztus 22. 12:30
KöröspArti tárlat az Elizabeth Hotelben
A képek témái a nyár szépségeihez, a pihenéshez, a vizes tájakhoz és városokhoz igazodnak
____Eredeti-Bukhara_1984_23x31_5_cm_kerett8x53cm.jpg

Bukhara napsütötte fehér házikói

Fotó: KöröspArt Galéria

Ismét bemutatja válogatott képeit Gyulán, az Elizabeth Hotelben (Vár utca 1.) a KöröspArt Galéria. A képek témái ezúttal a nyár szépségeihez, a pihenéshez, a vizes tájakhoz és városokhoz igazodnak.

Fugli Dezső Constantai akvarellje

A szálloda környezetében két balatoni festményt is megcsodálhat a közönség Molnár Antaltól és egy olasz festőtől, Emiliotól. A Fekete-tenger homokos-vizes partját Fugli Dezső Constantai akvarellje idézi fel 1962-ből, Bordás Ferenc kitűnő grafikája egy mediterrán tengerparti város hangulatát idézi. Herman Lipót fürdőző aktjai, Madarassy György napsütéses festménye, Bukhara napsütötte fehér házikói illenek a felhőtlen hangulathoz.

Kósa Ferenc Léda és hattyú című képe igazi ritkaság. A Patkó Károly tanítványaként indult erdélyi festő képe egyszerre modern, mozgalmas, romantikus és kvalitásos alkotás.

Csíki András Utca a Várban című akvarellje

A velencei karnevál még odébb van, de itt és most Szilády Margittól és Csillag Józseftől mégis láthatunk egy-egy képet a különleges városról. A tárlaton egy angol metszet és egy hegyvidéki ház (akvarell) képviseli a XIX. század alkotói világát. Ha a Várnegyedbe akarunk kirándulni, megtehetjük Csíki András budai Várban készült akvarelljét látva vagy akár Koszta Rozália Boltíves házát tanulmányozva. Kondor Lajos a Canterbury mesék című titokzatos, sokalakos rézkarcával üzen nekünk, Láng Rudolffal piknikezhetünk az erdőben.

Látható még egy teázó szép keleti hölgy Ludwig Münschtől (tusrajz), aki pedig idén nem jutott még ki a Szanazugba, az felfrissítheti emlékeit Molnár Antal festményét látva. A környezetünk (egykori) alkotói közül találunk még festményt, grafikát a Révész Imre tanítvány Hagyik Istvántól (Utca), Szalay Ferenctől (Balkonon) és a nagybányáról indult Moldován Istvántól (Színes tanya), valamint a Nemzeti Szalonban számos kiállításon szerepelt Pécsi Jánostól (Park) is. A régi gyulai művésztelep kitűnő piktora, a Vaszary-tanítvány Viski János leányportréja lenyűgöző.

Az értékesítéssel egybekötött kiállításon összesen 27 olajfestmény, akvarell és grafika látható. Az árak barátiak. Nézzék meg!

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)