Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Zenében vallottak hitükről

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Oláh Szabolcs • KULTÚRA • 2016. június 16. 09:00
Zenében vallottak hitükről
Megjelent Csaholczi Gusztáv és Gyöngyösi Éva Zita Erőt adsz című dicsőítő hanglemeze
Megható koncertet adott Csaholczi Gusztáv és Gyöngyösi Éva Zita június 12-én délután a gyulavári református templomban. A gyulai duettnek a közelmúltban jelent meg Erőt adsz című dicsőítő hanglemeze, amelyet – Gyula, Sarkadkeresztúr és Orosháza után – immáron Gyulaváriban is bemutattak az érdeklődőknek. Amint kinn véget ért az égi áldás az éltető eső formájában, dalban folytatódott az Isten házában.
____Eredeti-GYHRCSD037.JPG

Gyöngyösi Éva Zita és Csaholczi Gusztáv

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Hegedűs István református lelkész Pál apostol szavaival köszöntötte a jelenlévőket, majd áldomást kért az ifjú fellépőkre és hallgatóikra. A premier előtt a páros vendégei, Kovács Viktor (ének, gitár) és Trincsi Andrea (ének) léptek föl. A szerző fiatalember nyolc éve ír dalokat, és zenésít meg verseket. Fertályórányi előadásukban az égiek által ihletett szerzeményekből hallhattunk néhányat.

Gyöngyösi Éva Zita és Csaholczi Gusztáv nagylemezén keresztyén dicsőítések hangoznak el olyan könnyűzenei együttesek, szerzők tollából, mint a Hillsong vagy a Casting Crowns, illetve Nichole Nordeman, Matt Redman vagy Pintér Béla. A nagyrészt angol nyelvű dalok ezúttal magyarul csendültek föl a gyulai énekes pár tolmácsolásában, akik őszinte szívvel és telt énekhanggal vallottak hitükről, és adtak hálát Istennek és Krisztusnak életért, hitért, megváltásért. Azzal a céllal, hogy az égiektől eredő hitvallásuk például szolgáljon, és – amire lemezük címe is utal – erőt adjon minden aggódó és kétségbeesett szívnek. Duettjükön túl, az Áldom szent neved című dalban két vendég énekespalánta, Pataky Lídia Edit és Csordás Orsolya Csenge is megcsillogtatta gyermeki orgánumát. Az egyórás hangverseny szűnni nem akaró tapsai ráadást ígértek, ami be is teljesült.

A Gyulai Hírlapnak az előadás után Csaholczi Gusztáv elmondta: párjával, Gyöngyösi Éva Zitával négy esztendővel ezelőtt, a debreceni kántorképzőben ismerkedtek meg. Nem sokkal utána kezdtek el együtt énekelni. Mint megtudtuk, az énekes Szabolcs megyéből származik, kezdetben azon a környéken hirdették Isten üzenetét, azóta számos alkalommal léptek fel jótékonysági rendezvényeken az ország más részein is, utóbb Békés megyében is egyre több helyen szolgálnak énekükkel. Tevékenységük gyümölcse nemrégen megjelent lemezük, amelyet a gusztav.csaholczi@gmail.comon rendelhetnek meg az érdeklődők.

 

____Eredeti-GYHRCSD018.JPG

Koncert a gyulavári református templomban 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)