Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Polónyi István munkássága kiállításokon

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • T. P. KULTÚRA • 2016. június 16. 10:00
Polónyi István munkássága kiállításokon
A tárlatok ma nyílnak meg a debreceni MODEM-ben
Vonalak és felületek – Polónyi István munkássága és a Tartósszerkezetek művészete címmel nyit kiállításokat a debreceni Modern és Kortárs Művészeti Központ, azaz a MODEM. A június 16-án 14.30-kor megnyíló tárlatok Polónyi István különböző építészeti kialakításokra tett változatos konstrukciós megoldásait mutatják meg.
____Eredeti-von_es_fel.jpg

Részlet a kiállítások meghívójáról

Fotó: Gyulai Hírlap 

A Vonalak és felületek című kiállítás anyagát számos nyugat-európai nagyvárosban bemutatták már. Olyan helyeken, ahol az építészet és a mérnöki művészet fontos témává válik. A debreceni tárlat rendkívüli válogatás nem csak Polónyi István munkáiból – mindehhez, Tartószerkezetek művészete címmel egy izgalmas kísérő kiállítás csatlakozik, amely Polónyi követői, hazai és a környező országok statikus konstruktőreinek leglátványosabb munkáit mutatja be.

A vendégeket Liska András, a Hajdú-Bihar Megyei Mérnöki Kamara elnöke üdvözli, majd köszöntőt mond Papp László, Debrecen polgármestere, Barsiné Pataky Etelka, a Magyar Mérnöki Kamara elnöke, professzor Polónyi István, a Kasseli Egyetem, a BME és a Berlini Műegyetem díszdoktora, a Német Művészeti Akadémia és az MTA tagja. Köszöntőt mond még professzor Orosz Árpád, mérnök és Lakner Lajos, a Déri Múzeum tudományos igazgatóhelyettese. A kiállítást Finta József, a Nemzet Művésze, Kossuth-díjas építész, a Magyar Művészeti Akadémia tagja nyitja meg.

A megnyitót követően, 15.30-kor Polónyi István tart tárlatvezetést, majd 17 órakor megismétlik Eugéne Freyssinet feszített gerendatörési kísérletét. A megnyitót megelőzően a Hajdú-Bihar Megyei Mérnöki Kamara stadionlátogatást szervez, amelyre várnak minden érdeklődőt. 

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)