Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Fülledt erotika a gyulai könyvtár kertjében

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Tóth PéterKULTÚRA • 2016. június 13. 16:30
Fülledt erotika a gyulai könyvtár kertjében
Az Ünnepi Könyvhét zárásaként a Bárka írói erotikus novellákat olvastak fel
Igazán rendhagyó zárást kapott a 87. Ünnepi Könyvhét gyulai eseménysorozata. A Bárka írói azt a feladatot kapták, hogy erotikus novellákat olvassanak fel, így nem véletlen, hogy tizennyolcas karikát kapott az esti rendezvény. A helyszín a Mogyoróssy János Városi Könyvtár fáklyákkal kivilágított kertje volt, ahol Lovas Gábor és Soós Emőke zenével nyitották az estét, utánuk Elek Tibor, az esemény moderátora köszöntötte a megjelenteket.
____Eredeti-barka_erotikus_ir_2.jpg

Irodalmi est a gyulai könyvtár kertjében 

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Péter 

– Amikor egy ismerősöm meghallotta, hogy mire készülünk itt, azt kérdezte, hogy a bárkások már erotikában akarnak utazni? Azt mondtam neki, hogy nem erről van szó, ez volt a felkérés tárgya. Egy pillanatig elgondolkodtam, hiszen nem volt még ilyen estünk, de azonnal eszembe jutottak a kollégáknak, barátoknak az írásai, mert az ő művészetüktől sem idegen az erotika, ahogy általában az irodalomtól sem, egészen a kezdetektől szerves része annak – mondta Elek Tibor.

Elek Tibor, a Bárka főszerkesztője, az est házigazdája

Elsőként Kiss Ottó lépett a mikrofon mögé, aki a tinédzser szerelemről olvasott, a „Másik ország” című könyvéből. Egy másik írást szeretett volna hozni, mint amit felolvasott, de az még az este témájához képest is erős lett volna.

Utána Bartus Gyula következett, aki a békéscsabai Jókai Színház színművésze. Csehi Zoltán, Tőzsér Árpád és Kiss Judit Ágnes verseit olvasta fel, amik már elhangzottak valamelyik Irodalmi Humorfesztiválon korábban. Amellett, hogy humoros célzattal íródtak, bővelkednek az erotikus tartalmakban, így hallhattunk a trükkös, velencei sarlatánról, a magyar múzsák szerelmi életéről, és keresztnevekre felfűzött pajzán limerickeken nevettünk.

A közönség

Szil Ágnes írása, az „Életünk legszebb napja” az este folyamán debütált, még semmilyen formában nem jelent meg sehol. Amíg Kiss Ottó a kamaszszerelemről mesélt, most a házasságkötés előtti pillanatokba nyerhettünk betekintést, ahol az anyósnak mindig van egy csípős megjegyzése, és be kell látnunk, hogy hamarosan minden megváltozik.

Utána ismét Soós Emőke énekelt a közönségnek, majd Bartus Gyula meglepetése következett, hiszen ő maga is szokott írni, több novellája is megjelent már a Bárkában. Ezúttal a „Baldachin” című írását olvasta fel.

Őt követte Kiss László, akivel visszatérhettünk kicsit a fiatalkori tapasztalatlanság világába és a női lélek boncolgatásának gondolataiba. Utolsóként ismét Bartus Gyula lépett elő, aki Orbán János Dénes „Don Quijote második szerenádja” című versét olvasta fel, amire Farkas Wellman Éva válaszolt „Válasz a Donkihótnak” című szerzeményével.

A program zárásaként Soós Emőke és Lovas Gábor közös éneklésre invitálta a nézőket, majd Elek Tibor és Dézsi János köszönték meg a részvételt az esten és az Ünnepi Könyvhét egészén.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)