Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Elismeréseket adtak át a városi pedagógusnapon

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E.HÍREK • 2016. június 07. 10:00
Elismeréseket adtak át a városi pedagógusnapon
Brandt Szilveszterné és Kertész Miklósné aranydiplomát vehetett át
Pedagógusnapi ünnepséget szervezett a Vigadóba Gyula Város Önkormányzata és a KLIK gyulai tankerülete. A június 6-án megtartott rendezvényen a köszöntők mellett zenével szórakoztatták az egybegyűlteket, és az idei legkiválóbbak tankerületi, valamint polgármesteri elismeréseket is átvehettek. Az eseményen két nyugalmazott pedagógus 50 éves aranydiplomáját is kézhez kapta.
____Eredeti-GYHRCSD_003.JPG

Pedagógusnapi ünnepség a Gyulai Vigadóban 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

Az ünnep 16 órakor a Himnusszal és a gyulai zeneiskolás fúvósok előadásával indult, majd kezdetét vette a köszöntők sora. Elsőként Kónya István alpolgármester szólította meg a több száz megjelent pedagógust.

Kónya István

– Több mint fél évszázados hagyományt ünnepelünk ma, elismerve azt a munkát, amit nap mint nap végeznek a felnövő generációk érdekében – kezdte beszédét a városvezető. – Csak a pedagógusok tudják mekkora kitartásra és mennyi áldozatra van szükség ehhez a munkához. A pedagógus személyiségén múlik, hogy oktató, nevelő, tanár vagy lelki társ lesz a diákjai szemében, azt gondolom, hogy az igazi pedagógusnak egy kicsit mindegyiknek kell lennie – fogalmazta meg Kónya István.

Az alpolgármestert Teleki-Szávai Krisztina, a tankerület vezetője követte, aki ezúttal is megható és elgondolkodtató beszéddel fordult hallgatóságához. – Köszönöm, hogy mai alkalommal néhány órába sűrítve együtt élhetjük meg az elért eredmények örömét, az ünnep varázslatát. Köszönöm, hogy eljöttek, köszönöm, hogy a tanév minden napján gyermekeket és ifjakat, kisebbeket és nagyobbakat nevelnek szeretetükkel, adják át tudásukat nekik. Kívánom, hogy legyenek dal a csöndben, zajban hallgatás, időben jel. Zordércű tömb. Több és különb, mindenkor tanítók. Kívánok erőt, hitet és kitartást a mához és az elkövetkezendőkhöz – zárta gondolatait.

Teleki-Szávai Krisztina

A köszöntők sora után Weiner Leó Rókatáncával és Bogár István Szonatinájával színesítették a délutáni eseményt a helyi zeneiskolások, majd a z idei elismeréseket adták át. A 2015/2016-os tanévben kiváló munkájukért 22-en kaptak polgármesteri elismerést, 17-en tankerületi elismerést, 7-en pedagógus szolgálati emlékérmet, és két aranydiplomással is gazdagodott a nyugalmazott helyi pedagógusok köre.

Az egyik friss aranydiplomás, Brandt Szilveszterné a Gyulai Hírlapnak elárulta: döntés kérdése, hol veszi át a diplomájának 50. jubileumát ünneplő elismerést a díjazott. Egykori iskolatársával, Kertész Miklósnéval maguk döntöttek a gyulai ceremónia mellett.

– Öröm ennyi éven át szolgálni és látni azt, hogy a mai ünnepségen is jelentek meg diákjaim, akik szintén ezt a pályát választották. Ez egyfajta visszaigazolás, elismerés számunkra, és remélem, ők is átélhetik majd ezt az örömöt, amit a pedagógusi pálya jelent – emelte ki Brandt Szilveszterné. – Dolgoztam Eleken, Kétegyházán és Gyulán is, és minden év csodálatos volt, ahogy annak is megvan a maga szépsége, ha valaki egy helyen szolgálja le tanítói pályájának évtizedeit – mutatott kollégája felé az egykori tanárnő.

Kertész Miklósné lapunknak elárulta: valóban a gyulavári általános iskolában dolgozott egész életében. – Ott születtem, ott nőttem fel, és a kollégiumi évek után oda tértem vissza. Matematika-kémia szakos vagyok, nyolc osztályt vittem végig ötödiktől a nyolcadikig, és nagyon szerettem. Rengetegen köszönnek rám az utcán a mai napig. Sokat változunk, így nem állítom, hogy azonnal beugranak az arcok, de ha valaki üdvözöl, aki nem ismerős, csak megkérdezem: te ki vagy? És ha a nevét hallom, úgy már azonnal tudom, melyik kis egykori tanítványommal találkoztam épp – mesélte jó hangulatban a város egyik újabb aranydiplomása.

Az ünnepi délutánt a Power Beat ütőegyüttes Fábián István Hullámok című darabjának előadásával zárta. 

***

Polgármesteri elismerést kaptak: dr. Jakabné Mocsári Éva (Gyulai Implom József Általános Iskola), Bozga Beáta (Románvárosi Óvoda), dr. Török Zoltánné (Gyulai Implom József Általános 5. Sz. Általános Iskola és Sportiskola Tagintézménye), Szatmári Gábor (Gyulai Szakképzési Centrum), Bogdán Gábor (Gyulai Erkel Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola), Rokszinné Bordás Edit (Békés Megyei Pedagógiai Szakszolgálat Gyulai Tagintézménye), Wittmann-né Katona Krisztina (Gyulai Dürer Albert Általános Iskola Bay Zoltán Általános Iskola Tagintézménye), Janecskó Gyöngyi (Gyulai Erkel Ferenc Gimnázium és Informatikai Szakképző Iskola, Kollégium), Bánhegyi András Jánosné (Gyulai Kistérség Egységes Szociális és Gyermekjóléti Intézménye – Csemeteház Bölcsőde), Turákné Mahó Teréz (Gyulai Római Katolikus Gimnázium, Általános Iskola, Óvoda és Kollégium), Fürj Antalné (Gyulai Dürer Albert Általános Iskola), dr. Becseiné Lock Gabriella, Dévényiné Pálfi Mária, Szikszai Zoltánné, Szöginé Nádasy Márta, Jenei Marianna, Megyesiné Pflaum Márta, Kozma Tivadarné (Gyula Város Egyesített Óvodája), Szabóné Erdődi Mária (Göndöcs Benedek Középiskola, Szakiskola és Kollégiumai), Szabó Ildikó (Magvető Református Általános Iskola és Óvoda), Rusz Mária, Bordás Jánosné (Nicolae Balcescu Román Gimnázium, Általános Iskola és Kollégium)

Tankerületi elismerést kaptak: Hajduné Kukla Ilona, Leszkó Ágnes, Szintai Éva (Gyulai Implom József Általános Iskola), Kiss Andrásné, Marczis Györgyné (Gyulai Implom József Általános 5. Sz. Általános Iskola és Sportiskola Tagintézménye), Puskás Sándor, Rácz Gyula (Gyulai Erkel Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola), Tímárné Pallag Judit (Békés Megyei Pedagógiai Szakszolgálat Gyulai Tagintézménye), Oltean Florentina, Hajdu Zoltán János, Forrás Imre (Gyulai Erkel Ferenc Gimnázium és Informatikai Szakképző Iskola, Kollégium), Kovácsné Orbán Éva, Szatai Tiborné (Gyulai Dürer Albert Általános Iskola), Lezsákné Podmaniczky Zsuzsanna (Lőkösházi Általános Iskola), Nagyné Nádor Gabriella, Lénárt Istvánné (Dr. Mester György Általános Iskola)

Aranydiplomát vehettek át: Brandt Szilveszterné (Gyulai Dürer Albert Általános Iskola), Kertész Miklósné (Bay Zoltán Általános Iskola)

Pedagógus Szolgálati Emlékérmet kaptak: Miklós Gábor Andrásné, Mucsi Mária (Gyulai Implom József Általános Iskola), Matuláné Enyedi Julianna (Gyulai Implom József Általános Iskola 5.Sz. Általános Iskola és Sportiskola Tagintézménye), Herédi Szabó Mihályné, Ilyés Jánosné, Lindenberger Lajosné, Nyikoráné Andor Andrea (Gyula Város Egyesített Óvodája)

A Gyulai Református Egyházközség részéről fenntartói dicséretben részesült: Herdelóné Pelok Boglárka.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)