Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Pedagógusait és dolgozóit köszöntötte a Harruckern

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • S. E.HÍREK • 2023. június 09. 19:03
Pedagógusait és dolgozóit köszöntötte a Harruckern
A pedagógusnap alkalmából elismeréseket is átadtak

Fotó: Gyulai Hírlap – Pénzes Sándor 

Elismeréseket adtak át a Gyulai Szakképzési Centrum Harruckern-iskolájának pedagógusnap alkalmából szervezett ünnepségén pénteken.

Czeglédiné Szappanos Anita igazgató beszédében felemelő, szép hivatásnak és nehéz mesterségnek nevezte a pedagógusok munkáját. „Emberré nevelni, tudásunk legjavát nyújtani, követendő példaként állni és megmaradni, kitárni a világot a diákok előtt, és elindítani őket az élet nehézségekkel, de örömökkel és szépségekkel teli útján – kísérve szeretetünkkel – az egyik legszebb feladat” – fogalmazott.

Kiemelte: az intézmény tanárai – oktató-nevelő munkájuk mellett – iskolai rendezvényeken, nemzetközi projektekben, külföldi programokban is részt vettek, és diákjaikat versenyekre készítették fel.

Fotó: Gyulai Hírlap – Pénzes Sándor 

Kitért rá, hogy kiváló tanulmányi eredményéért öt tanulójuk és pedagógusaik elismerést vehettek át a napokban a gyulai városházán; Jimoh Márta tanáruk pedig a városi pedagógusnapi ünnepségen részesült polgármesteri dicséretben.

Görgényi Ernő gyulai polgármester is köszöntötte az ünnepségen megjelenteket. Beszédében elismerően szólt az intézmény fásítási akciójáról, amelynek keretében nemrégiben ligetet telepítettek diákok bevonásával az iskola hátsó kertjében.

„A pedagógus munkája is hasonló a kertészéhez, csak a pedagógus diák formájában kap csemetefákat, amelyeket ápol, gondoz, nevel, hogy azok gazdagon termő fává cseperedjenek” – hangsúlyozta.

Kifejtette: a pedagógusok munkája nemcsak az egyes diákok életére van hatással, hanem a társadalom egészére is.  

Fotó: Gyulai Hírlap – Pénzes Sándor 

Az eseményen Harruckern-emlékplakettet vehetett át Liska László, Perei Gáborné és Szabó Mihály.

Liska László 23 éve tanít az iskolában elméleti és gyakorlati tantárgyakat élelmiszeripari-műszaki szakoktatóként, jelenleg a szabadkígyósi pék-, cukrász- és konzervtanműhely vezetője.

Perei Gáborné mérnök-tanár, számítástechnika szakos pedagógus 1994 óta tanít a Harruckern-iskolában. A minőségirányítási rendszer működtetésének aktív, támogató munkatársa; évekig vezette a reál-munkaközösséget.  

Szabó Mihály németnyelv-tanár, okleveles közgazdász, sportmenedzser, szakvizsgázott pedagógus 2003-tól dolgozik az intézménynél. Az elmúlt 20 évben több száz diákot készített fel érettségi vizsgára és nyelvvizsgára, emellett az iskola minőségirányítási rendszerének tevékeny, vezető munkatársa.

Fotó: Gyulai Hírlap – Pénzes Sándor 

Harruckern elismerő oklevéllel ismerték el Gál Gyulát, Kozmáné Balogh Editet, Ludvig Attilát és Nagy Mihályt.

Gál Gyula 2009-től dolgozik az iskolában. Szakácsként éveken keresztül felelt a diákok élelmezéséért, jelenleg az iskola környezetéért, az udvar rendben tartásáért felel.

Kozmáné Balogh Edit magyar nyelv és irodalom szakos bölcsész és tanár, könyvtáros tanár, kollégiumi nevelő. 1983-ban kezdte pedagógus pályáját Gyulán, a Mohácsi Mátyás Kertészeti Szakközépiskolában, majd négy évig egy eleki általános iskolában tanított. Ezután kezdett el dolgozni a Harruckernben magyar- és könyvtáros tanárként, az utóbbi években pedig kollégium nevelőtanárként oktat és nevel.

Fotó: Gyulai Hírlap – Pénzes Sándor 

Ludvig Attila biológia–testnevelés szakos, szakvizsgával és közoktatás-vezető képzettséggel rendelkező tanár, kollégiumi nevelő. Pedagógusi pályáját 1984-ben kezdte a Mohácsi Mátyás Kertészeti Szakközépiskolában, azóta is annak jogutódjaiban tanít.   

Nagy Mihály szakoktató, sütő-és cukrászipari technikus 2010 óta dolgozik az intézményben, amelynek maga is diákja volt. Több felnőttképzési csoportban is oktatott.

Igazgatói dicséretben részesült Barta-Tóth Annamária, Burai Sándorné, Fürj Imréné, Martincsek Attila, Szabó Józsefné és Szegedi Edit.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)