Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - A pedagógusokat köszöntötték a gyulai Vigadóban

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • S. E.HÍREK • 2024. június 03. 16:50
A pedagógusokat köszöntötték a gyulai Vigadóban
Több elismerést is átadtak

Fotó: Gyulai Hírlap – Pénzes Sándor 

Többen is elismerést vehettek át a Gyulai Tankerületi Központ és a fürdővárosi önkormányzat pedagógusnap alkalmából rendezett ünnepségén június 3-án a gyulai Vigadóban.

A mintegy 230 résztvevőt Görgényi Ernő, Gyula város polgármestere köszöntötte, aki beszédében kifejtette: a kultúra tiszteletének átadásához elengedhetetlenül szükség van a pedagógusokra. Hozzátette: pedagógussá válni „nemes életcél”, de a tanári pálya „nem könnyű”, ezért különösen fontos a tanárok anyagi és erkölcsi megbecsülése.

„Egy jól működő és sikeres társadalomban a tudásnak tekintélye kell hogy legyen, amihez megfelelő minőségű intézményrendszerre van szükség” – jelentette ki, hozzátéve, hogy Gyulán igyekeznek folyamatosan fejleszteni az alap- és középfokú oktatási intézményeket. Ugyancsak a tudás tekintélyét erősítik a tehetséges diákok elismerését és támogatását szolgáló kezdeményezések, ezért az önkormányzat évek óta csatlakozik a Bursa Hungarica ösztöndíjrendszerhez, 2015-ben létrehozta a Bay Zoltán tanulmányi ösztöndíjat, 2018-ban újjáalapította az Erkel Ferenc művészeti ösztöndíjat, és évről évre köszöntik a kiváló diákokat – sorolta. Azt is megemlítette, hogy idén megállapodást kötött a város a Nemzeti Orvosbiológiai Alapítvánnyal, az együttműködés révén a tehetséges gyulai középiskolások részt vehetnek a szervezet által működtetett Nemzeti Tudósképző Akadémia tehetséggondozó programjában.

Fotó: Gyulai Hírlap – Pénzes Sándor 

Hangsúlyozta: a tanárok erkölcsi megbecsülésének megnyilvánulása az is, hogy Gyulán annak ellenére is ragaszkodnak a pedagógusnap városi szintű közös megünnepléséhez, hogy az önkormányzat már csak az óvodák fenntartásáért felel.

Teleki-Szávai Krisztina, a Gyulai Tankerületi Központ igazgatója beszédében úgy fogalmazott: „a tanító küldetése a mában is igen sok területen kíván meg helytállást”. Hozzáfűzte: a pedagógus egyszerre a nevelés-oktatás művésze, tanácsadó, szakértő, pszichológus, barát, edző, mentor és példakép, ezért óriási a felelőssége.

A tanárok mindenkori feladata „az élet szépségének felfedeztetése, az igaz értékek, a hagyományok, az ismeret, a bölcsesség átadása” – húzta alá.

„Köszönöm, hogy nap mint nap fáradhatatlanul, türelemmel, kitartással és szeretettel munkálkodnak azért, hogy a gyerekekből művelt, érző és gondolkodó emberek vállaljanak” – zárta beszédét.

Fotó: Gyulai Hírlap – Pénzes Sándor 

Az ünnepségen az 50 évvel ezelőtt oklevelet szerző Gyarmati Gáborné aranydiplomát vehetett át.

Pedagógus Szolgálati Emlékérmet kaptak hosszú éveken át végzett munkájuk elismeréseként, nyugdíjba vonulásuk alkalmából: Hajduné Kukla Ilona Judit, a Gyulai Implom József Általános Iskola pedagógusa, Somogyi Zoltánné Kónya Ildikó, a Gyulai Implom József Általános Iskola pedagógusa, Békési Andrásné, a GYVEÓ törökzugi székhelyintézményének  óvodapedagógusa, Király Éva, a GYVEÓ gyulavári tagintézményének óvodapedagógusa, igazgatóhelyettese és tagintézmény-igazgatója, Molnár Sándorné, az 5. számú általános iskola és sportiskola tanára, Orbánné Budai Mária Katalin, az 5. számú általános iskola és sportiskola pedagógusa.

Fotó: Gyulai Hírlap – Pénzes Sándor 

Polgármesteri dicséretben részesültek huzamosabb ideig tartó kimagasló pedagógiai munkájukért: Cziczeri Noémi Katalin, a Gyulai Erkel Ferenc Gimnázium és Kollégium tanára, főigazgató-helyettese, Deákné Kovács Andrea, a GYVEÓ Ewoldt Elíz tagintézménynek óvodapedagógusa, Flinta Henrietta Kinga, Vasas Hajnalka és Zabán Anikó, a GYVEÓ gyulavári tagintézményének munkatársai, Gyarmati Gáborné, a Karácsonyi János katolikus általános iskola pedagógusa, Hargitai Zsuzsanna, a Pánczél Imre Óvoda, Általános Iskola, Készségfejlesztő Iskola, Kollégium és EGYMI gyógypedagógusa, Harmati Andrea Mónika, a Magvető Református Magyar–Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola és Óvoda iskolatitkára, Herdelóné Pelok Boglárka, a Magvető Református Magyar–Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola és Óvoda pedagógusa, Juhász Gergő, a Gyulai Erkel Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola zenetanára, Kovácsné Megyeri Anna Katalin, az 5. számú általános iskola és sportiskola tanára, Kozma László, a Nicolae Bălcescu Román Gimnázium, Általános Iskola és Kollégium pedagógusa, Majernik Erzsébet, a Karácsonyi János katolikus gimnázium tanára, Megyesiné Pflaum Márta, a Németvárosi Óvoda óvodapedagógusa, óvodavezető-helyettese, Rágyanszkiné Harmath Krisztina, a Göndöcs Benedek Katolikus Technikum pedagógusa, Rokszinné Bordás Edit, a Békés Vármegyei Pedagógiai Szakszolgálat Gyulai Tagintézményének szakpszichológusa, Ruzsa Kornélia, a Románvárosi Óvoda óvodapedagógusa, Somogyi Zoltánné Kónya Ildikó, a Gyulai Implom József Általános Iskola pedagógusa, Szilágyiné Bíró Katalin, a Gyulai Dürer Albert Általános Iskola pedagógusa, Takácsné Szabó Erika, a Boldog Apor Vilmos-óvoda óvodapedagógusa, Temesváriné Ferenczi Ágnes Mária, a Nicolae Bălcescu Román Gimnázium, Általános Iskola és Kollégium tanára, Toperczer Annamária, a Bay Zoltán általános iskola pedagógusa, Veres Andrea Zsuzsanna, a Gyulai Szakképzési Centrum Harruckern János Technikum, Szakképző Iskola és Kollégiumának tanára.

Fotó: Gyulai Hírlap – Pénzes Sándor 

Tankerület dicséretben részesültek évtizedeken át tartó kiváló pedagógiai munkájukért: Csotyéné Baráth Erzsébet Ágnes, a Pánczél Imre Óvoda, Általános Iskola, Készségfejlesztő Iskola, Kollégium és EGYMI gyógypedagógusa, Tihanyiné Széles Ágnes, a Bay Zoltán általános iskola tanára, Ernyesné Vass Róza, a Ványai Ambrus Általános Iskola ás Alapfokú Művészeti Iskola pedagógusa, Fodor György, a Gyulai Erkel Ferenc Gimnázium és Kollégium tanára, Hajduné Kukla Ilona Judit, a Gyulai Implom József Általános Iskola tanítója, Hegedűsné Kocsis Ildikó Magdolna, a Dr. Hepp Ferenc Általános Iskola pedagógusa, Kenyeres Csaba, Tildy Zoltán Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola művésztanára, Kiss Józsefné, a Kossuth Lajos Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola pedagógusa, Kiss Katalin, a Péter András Gimnázium és Kollégium tanára, Kiss Márta, a Tüköry Lajos Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola pedagógusa, főigazgató-helyettese, Pallagi Sándorné, a Köröstarcsai Arany Gusztáv Általános Iskola tanára, Szántóné Balogh Róza, az Okányi Általános Iskola tanítója, Szőnyi Graciella, a Szokolay Sándor Alapfokú Művészeti Iskola zenetanára, Tóth Zoltánné, a Sarkadi Általános Iskola tanítója, igazgatóhelyettese, Tóthné Győri Zsuzsanna, a Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium pedagógusa.

A Gyulai Református Egyházközség által adományozott Fenntartói Dicséret kitüntetésben részesült Perlakiné Vas Ildikó.

Az eseményen köszöntötték az Apáczai Csere János-díjban részesült Teleki-Szávai Krisztinát is.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)