Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Sírokat gondoztak a gyulai önkéntesek

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E.HÍREK • 2016. május 20. 16:30
Sírokat gondoztak a gyulai önkéntesek
Idén 290 település kapcsolódott be a Szeretethíd programba
A Szeretethíd elnevezésű önkéntes napokat 2009-ben hívta életre a Magyar Református Szeretetszolgálat. Azóta minden évben tartanak néhány napot, amikor az összes önkéntesük tesz valami hasznosat a közösségért. A szervezők hitvallása szerint a Szeretethíd egy olyan országos segítségnyújtó akció, mely mindenkit vár, legyen akár idős, akár fiatal, a cél csupán annyi, hogy akarjon tenni valamit másokért, a helyi és a gyülekezeti közösségekért és úgy általában a világért.
____Eredeti-alap__3_.jpg

Az önkéntesek híres gyulaiak sírját tették rendbe 

Fotó: Gyulai Hírlap – Szabó Eszter 

A nyolcadik, 2016-os Szeretethídon a résztvevők száma túllépte a 20 000 főt. Összesen 290 település önkéntesei dolgoznak május 20–21. között a program keretein belül annak érdekében, hogy egy kicsit megszépítsék az idősek, a betegek mindennapjait, vagy ahogy felhívásukban szerepel: a teremtett világot.

Vincze Ágnes

A gyulai csatlakozók a program első napján a helyi sírok gondozása és karbantartása mellett döntöttek. Péntek reggel a református temetőkben a Gyulai Városbarátok Köre, az Október 23. Alapítvány, a polgármesteri hivatal és az Erkel Ferenc Gimnázium csapata szépítette a sírokat. A Szentháromság temetőben a Fővárosi Önkormányzat Idősek Otthona és a Karácsonyi János Katolikus Gimnázium diákjai dolgoztak, a Szent József-temetőben pedig a helyi német nemzetiségi önkormányzat csapatával találkoztunk.

Vincze Ágnes, a program egyik önkéntese lapunknak elárulta, hogy a napot leginkább apró, de hasznos munkákkal töltik, főként kapálásra, söprögetésre és a gazok kihúzására van szükség a sírok körül. – Csapatunk a mai napon Scherer Ferenc, K. Shriffert József, Erdős Kamill és N. Szabados József sírjait látogatja meg. Ők mind olyan gyulai elődök, akik sokat tettek a városért és sokuk – közvetve vagy közvetlenül – a német hagyomány életben tartásáért is – emelte ki a nap egyik lelkes önkéntese. – Gyula Város Egyesített Óvodájának tagjaiból áll a csapatunk, akik között karbantartók, intézményvezetők és óvodai titkár is akad – tette hozzá.

Az önkéntes napon a sírok karbantartása mellett a helyi idősek otthonába is ellátogattak az arra vállalkozók. A Gyulavári Szép Alkony otthon lakóihoz a Magvető Református Iskola és a gyulavári református gyülekezet tagjai érkeztek, a Kádas György lakóotthon tagjait pedig a Gyulai Örömsüti Csoport tagjai lepték meg.

Május 21-én szombaton a program református áhítattal, további sírkarbantartással és szeretetvendégséggel folytatódik a helyi hajléktalanszállón és a gyulai kórház gyermekosztályán. 

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)