Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Sírokat gondoztak, időseknek segítettek a Szerethíd gyulai résztvevői

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E.HÍREK • 2021. május 15. 18:01
Sírokat gondoztak, időseknek segítettek a Szerethíd gyulai résztvevői
A fürdővárosiak a kezdetek óta csatlakoznak az eseményhez

A Göndöcs Benedek középiskola csapata többek között szemétszedést vállalt

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

A Magyar Református Szeretetszolgálat 2009 óta minden évben megrendezi Szeretethíd elnevezésű programját itthon és határainkon túl. Idén május 14–15-én tartották meg az önkéntest kezdeményezést, amely mintegy 15 ezer embert mozgat meg. Gyulán ezúttal is csatlakoztak az akcióhoz.

A szervezők elsősorban a környezetvédelemre, a szociális, fejlesztési programokra fókuszálnak, és segítségnyújtó akciókat is szerveznek szerte az országban. A csatlakozók közel 1 millió önkéntes munkaórát fektettek a segítségnyújtásba.

Bagyinszki Zoltánné, a kezdeményezés helyi koordinátora lapunknak kifejtette: Gyulán a kezdetek óta részt vesznek az eseményen, melyhez több civil szervezet és helyi intézmény is csatlakozott. 

Fotó: Gyulai Hírlap – Bagyinszki Zoltán 

Elmondta: a Göndöcs Benedek középiskola csapata szemétszedést vállalt, emellett a Szent kereszt temetőben sírokat rendezett. A könyvtár munkatársai Mogyoróssy János és Erkel Ferenc sírját tisztították meg. A csapathoz csatlakozó gyulai nyugdíjasok a Szentháromság temetőben tették rendbe ismert gyulaiak sírjait. 

Az Élővíz-csatorna partjáról és a vízből két önkéntes kenuval gyűjtötte össze a szemetet. A Magvető iskola fiataljai idősek otthonába mentek, ahol idén kültéri programot szerveztek a szépkorúaknak – ismertette a koordinátor. 

Fotó: Göndöcs Benedek középiskola 

A református egyház önkéntesei gyülekezeti tagoknak segítettek, többek között tüzelőt vágtak össze, permeteztek, füvet nyírtak, kertet rendeztek. Emellett néhány tag olyan elhunytak sírjait is meglátogatta, akiknek nincsenek hozzátartozói.

A gyulai német nemzetiségi önkormányzat és a Németvárosi Óvoda csapata szintén sírgondozást vállalt a Szent József temetőben. A Gyulai Városbarátok Köre pedig a zsidó temetőben és a református új temetőben tett rendbe sírokat – részletezte Bagyinszki Zoltánné

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)