Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Sírokat gondoztak, virágot ültettek, és időseket látogattak

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E.MAGAZIN • 2018. május 26. 11:15
Sírokat gondoztak, virágot ültettek, és időseket látogattak
Hetedik alkalommal csatlakoztak a gyulaiak a Szeretethíd programhoz

Gyula város idén is csatlakozott Szeretethíd – Kárpát-medencei református önkéntes napok elnevezésű programhoz, melyet országosan tíz, a fürdővárosban pedig hét éve rendeznek meg. A május 25–26-i esemény célja, hogy önkéntesen, közösen tegyenek egymásért az egy városban élők.

 

Fotó: Bagyinszki Zoltán 

Bagyinszki Zoltánné, a program gyulai koordinátora kérdésünkre elmondta, hogy Gyulán évről évre egyre többen csatlakoznak az akcióhoz.
 
– Idén 200 fő regisztrált, akik között fiatalok és idősek, iskolák, óvodák, önkormányzatok képviselői és magánszemélyek is vannak. Mellettük rengeteg más résztvevő segíti a munkánkat – emelte ki, majd hozzátette, hogy sokféleképpen lehetett csatlakozni az eseményhez. 
 
– Gyerekek látogatnak idősek otthonába, de a temetőgondozás is népszerű program. A résztvevők ismert helyi személyiségek sírjait gondozzák. Vannak fiatalok, akik szemetet szednek, az idősek süteményt sütnek. Több szeretetvendégséget is tartottak a jelentkezők, és olyanok is vannak, akik idős betegeket látogatnak meg. 
 
 

 

Fotó: Bagyinszki Zoltán 

Mint kiderült, az akció részeként vacsorát kaptak a hajléktalanszállón a fedél nélkül élők, emellett virágokat ültetett a templomkertben és gyulai idősek udvarán. 
 
– A hajléktalanok nemcsak a megvendégelésben vesznek részt, hanem a sírok gondozásában is. A fentieken túl tulajdonképpen bármivel lehetett csatlakozni az eseményhez, melynek nagyon fontos hozadéka az is, hogy a diákok a sírok gondozása közben sokkal többet megtudhatnak az egykor Gyulán élő és alkotó büszkeségeinkről – emelte ki Bagyinszki Zoltánné.
 
 

 

Fotó: Bagyinszki Zoltán 

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)