Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - A baloldal úgy tudja, hogy költségvetési biztos érkezik a Békés Megyei Központi Kórházba

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • M-P. J.HÍREK • 2016. május 10. 20:25
A baloldal úgy tudja, hogy költségvetési biztos érkezik a Békés Megyei Központi Kórházba
Bod Tamás szerint a kormány és dr. Kovács József a felelős
Bod Tamás, az Együtt gyulai elnöke azt állította mai sajtótájékoztatóján, hogy a Békés Megyei Központi Kórház adósságállománya május 1-jén átlépte a 2 milliárd forintot. A gyulai és a békéscsabai kórház összevonása óta, egy hónap alatt az adósságállomány 184 millió forinttal emelkedett. Az ellenzéki politikus tudni véli, a kormány költségvetési biztosokat küld az egészségügyi intézménybe.
____Eredeti-_DSC0724.JPG

innen nézve minden olyan más, ahogyan bod tamás is

Fotó: Gyulai Hírlap – M-P. J.

– Ördögi körben van a honi egészségügy – hangsúlyozta Bod Tamás. Elmondása szerint a magyar kórházak adóssága mára megközelítette az 50 milliárd forintot. A kormány kórházakat érintő pénzügyi és gazdasági konszolidációját elégtelennek nevezte. Kijelentette, hogy a Fidesz évente 70 milliárd forinttal tervezi alul a kórházak finanszírozását.

Az Együtt egyebek mellett azt javasolja, hogy azonnal csoportosítsanak át 120 milliárd forintot a kórházi adósságok rendezésére, illetve a kormány vállaljon kötelezettséget arra, hogy 2018-ig 300 milliárd forinttal megnöveli az egészségügyi forrásokat.

Bod bírálta a Fidesz országgyűlési képviselőjét, a gyulai kórház korábbi főigazgatóját.

– Amikor 2014 tavaszán dr. Kovács József átadta a stafétabotot az új vezetésnek, akkor 1,5 milliárd forint volt az adósság. Dr. Kovács József 2010 és 2014 között az Országgyűlés egészségügyi bizottságának volt az elnöke, és asszisztált ahhoz, hogy 4 év alatt mintegy 400 milliárd forintot vonjanak ki az egészségügyből. Jól jellemzi munkáját, hogy saját intézményét nagy adóssággal adta át, holott kórházvezetőként és vezető egészségügyi politikusként befolyása lett volna arra, hogy mindez másként alakuljon – fogalmazott az ellenzéki politikus.

Az adósságállomány növekedése miatt Bod Tamás a kórház új vezetését is bírálta, illetve megkérdőjelezte az integráció értelmét. 

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)