Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Első alkalommal rendeztek Pálinka Kupát Gyulán

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E. SPORT • 2016. április 18. 14:30
Első alkalommal rendeztek Pálinka Kupát Gyulán
A regionális íjászversenyre 56 induló nevezett be
Pálinka Kupa néven regionális íjászversennyel bővítették a Gyulai Pálinkafesztivál 2016-os programkínálatát. Az április 17-én délelőtt megtartott eseményre a gyulai versenyzők mellett szolnoki, békési és békéscsabai indulók is érkeztek. A nap kora reggel nevezéssel, gyakorlással és bemelegítéssel indult, amit egy rövid megnyitó követett, majd fél 11-kor kezdett vette az íjászösszecsapás.
____Eredeti-alap.jpg

Íjászverseny a gyulai vár tövében 

Fotó: Gyulai Hírlap – Szabó Eszter 

Lovász Imrénétől, a szervezők egyikétől megtudtuk, hogy a versenyzőket koruk szerint is csoportosították: apród, ifjúsági és tiszteletreméltó kategóriákban indulhattak, a felnőttek pedig vitéz és fehérnép csoportneveket kaptak. A közel 3 órás eseményre 56 fő nevezett, akik vagy történelmi íjak vagy vadászíjak kategóriájában indulhattak, 5-től 30 méteres távokon.

Lovász Imréné

– Ez egy barátságos verseny, amit a fesztivál szervezői kértek tőlünk. Inkább látványosság, bemutató, mert a komolyabb megmérettetésünk augusztusban zajlik majd. Máskor is szívesen jöttünk ide bemutatót tartani, ám ez az első alkalom, hogy versenyt is szerveztünk – tette hozzá Lovász Imréné.

Az idei versenyen három abszolút győztest hirdettek. Az indulók napi összpontszámuk alapján egy nyolcas döntőbe kerültek, ahol egyenes kieséses rendszerben mérettettek meg. A végső győztes 14 év alatt a gyulai Zvolenszki Gergő lett, a 14 fölöttiek között pedig a szintén helyi Gesznerné Fehér Andrea és Szántó István lettek a nemek kategóriájának legjobbjai.

Mint megtudtuk, az eseményt a gyulai Kerecsényi László Íjász Egyesület szervezte, és a csoport tagjai között több magyar és Európa-bajnok íjász és országos csúcstartó is akad. Az egyesület 2006 óta működik, egyelőre 60 fős tagsággal, de időről időre tagfelvételt is hirdetnek, ahová minden időutazásra, különleges sportra kíváncsi kezdőt és haladót is szeretettel várnak. Bővebb információ az egyesület weboldalán, a www.klie.hu címen érhető el. 

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)