Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Közlekedési Hét indult a gyulai Béke sugárúti óvodában

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E.MAGAZIN • 2016. április 18. 15:30
Közlekedési Hét indult a gyulai Béke sugárúti óvodában
Az ötnapos programon kerékpározás, lovaglás és repülőtér-látogatás várja az ovisokat
____Eredeti-alap__2_.jpg

A Közlekedési Hét megnyitója a Béke sugárúti Óvodában 

Fotó: Gyulai Hírlap – Szabó Eszter 

Közlekedési Hét indult a gyulai Béke sugárúti óvodában április 18-án. A megnyitó eseményen a tagintézmény vezetője mellett köszöntőt mondott dr. Varga Erzsébet aljegyző és Kiss Szilveszter rendőr főtörzszászlós is, aki hangsúlyozta: a gyermekeink felelős közlekedésre nevelése szükségszerű, hiszen azzal szüleiknek is a megfelelő közlekedési kultúrát adhatjuk át.

____Eredeti-IMG_3938.JPG

Kiss Szilveszter

A program az üdvözlő gondolatok után az ovisok műsorával folytatódott, akiktől megtudhattuk, hogy ha piros lámpát látunk, nem indulhatunk, és emellett más fontos közlekedési szabályokra is kitértek a csemeték zenés-verses műsorukban.

Mint azt dr. Becseiné Lock Gabriella tagintézmény-vezetőtől megtudtuk: az óvoda április 18-a és 22-e között rendezi meg Közlekedési Hetét, amit 14. alkalommal tartanak meg az idén. – Az eseményre egy fontos kiadványt is készíttettünk, ami pedagógusainkat segíti majd a munkájuk során. Ez a közlekedési képességek fejlesztési lehetőségeit magában foglaló könyv tartalmazza mindazt a tudást, amit évek óta használunk és formálunk az intézményben. Alkalmas arra, hogy bemutassa, hogyan fejleszthető játékosan többek között a mozgásképesség, a koordinációs képességek, az érzékszervek, a kommunikáció és a figyelem a közlekedésben – részletezte a tagintézmény vezetője.

A színes programhét számtalan hasznos programot tartogat a Béke sugárúti ovisok számára: az első nap a közlekedési játszóparkjukban gyakorolnak a kicsik, és a rendőrök irányító munkáját is megfigyelhetik. Hétfőn délután különleges kerékpárok bemutatója zajlik majd az oviban, és egy közlekedési témájú rajzkiállítást is megnyitnak. Másnap a gyulai vasútállomást tekinthetik meg az apróságok, szerdán pedig a békéscsabai repülőtérre látogatnak. Csütörtökön lovaglás lesz a program, a hét zárónapján mindenki biciklire pattan, és az óvoda épülete körül rendőri segítséggel minden apróság kipróbálhatja, mennyire ügyesen sajátította el a héten a biztonságos kerékpározás szabályait. 

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)