Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Szobai növények, ki a melegből!

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Pomázi Ferenc • MAGAZIN • 2016. április 03. 07:00
Szobai növények, ki a melegből!
Növényvédelem
____Eredeti-ontozes.jpg

képünk illusztráció

Forrás: 7-themes.com

Tisztelt Kertbarátnők és Kertbarátok!

Nem is tudom, milyen régen nem fagyott el a márciusi virágzású kajszibarack. Az idei évben is lebarnult a kajszivirágok zöme, de amíg a méhecskék járják a virágokat, addig egy kicsit reménykedjünk, jut is, marad is.

A leandereket védett helyre, szegletbe már kirakhatjuk, hogy fellélegezzenek a hosszú pihenő után. A citromok és társaik még pár hetet várhatnak, ha nem tudjuk esetleg letakarni a fagyveszélyes napokra. A tápoldatozásokat is lehet rendszeresíteni, ugyanakkor nézzünk szét szobanövényeink közt is, hogy melyiket kell a tavaszon átültetni és milyen talajba.

A virágföldekbe 30 százalékig keverhetünk marhatrágyaföldet, mert sajnos a virágföldek csak tápanyagszegény tőzegből vannak, némi lassú lebomlású műtrágyával dúsítva. A yuccák és dieffenbachiák megnyúlt, felnyurgult törzseit ilyenkor visszavághatjuk a megfelelő, illetve a kívánt magasságban. A levágott részek vízben, egyenletes hőmérsékleten hamar gyökeresednek, és így további virágokkal gyarapíthatjuk kis oázisunkat. A vízbe nem kell semmi, legfeljebb egy kis aktív szén algásodás ellen. Ilyenkor a növényvédelemre is szánjunk pár percet, hogy a pajzstetvek, atkák ne tudják birtokba venni a télen legyengült növényeinket. Megelőző kezelést is alkalmazhatunk, olajos szerekkel.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)