Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Tizedik alkalommal ítélték oda az Év Nagymamája és az Év Nagypapája díjat Gyulán

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • S. E.HÍREK • 2015. október 18. 20:30
Tizedik alkalommal ítélték oda az Év Nagymamája és az Év Nagypapája díjat Gyulán
Az idősek világnapja alkalmából négyszáz nyugdíjast köszöntöttek a városi tornacsarnokban
Az Év Nagymamája díjat Papp Mihályné, az Év Nagypapája díjat Medve József, míg a Diploma Honoris díjat Schall Ádámné vette át az idősek világnapja alkalmából szervezett október 17-ei ünnepségen a Prohászka Zsolt Városi Tornacsarnokban. A rendezvényen mintegy négyszázan vettek részt, Gyula valamennyi idősekkel foglalkozó otthona, klubja és érdekvédelmi szervezete képviseltette magát.
____Eredeti-DSCN9958[1].jpg

Az év nagymamája díjat dr. görgényi ernő (képünkön középen) és dr. kovács józsef (képünkön jobbról) adta át Papp Mihálynénak 

Fotó: Gyulai Hírlap – Súr Enikő

A gyulai önkormányzat, valamint a Gyula és Környéke Többcélú Kistérségi Társulás nevében dr. Görgényi Ernő polgármester köszöntötte a megjelenteket. A városvezető hangsúlyozta: az önkormányzat szorosan együttműködik a település idősügyi tevékenységet végző közalapítványaival, egyesületeivel, valamint az egyházakkal és az oktatási intézményekkel. Hozzátette: a városvezetés munkáját a gyulai idősügyi tanács és a helyi szociálpolitikai kerekasztal is segíti.

 

Az év nagypapája, Medve József jószágot tart, és szívesen kertészkedik

A polgármester kitért rá: az időskorúaknak szakemberek bevonásával szerveznek programokat. A rendezvények közül kiemelte a nyugdíjasok játékos vetélkedőjét, a Gyula-napi stafétát, amelyre Nagyszalonta, Debrecen és Balatonfüred idősügyi szervezetei is meghívást kapnak.

Hangsúlyozta továbbá: idén hat gyulai idősklubot és -otthont újított fel az önkormányzat mintegy 13 millió forintból.

Dr. Kovács József országgyűlési képviselő, a parlament népjóléti bizottságának alelnöke emlékeztetett rá: október 1-jét 1991-ben nyilvánította az ENSZ közgyűlése az idősek világnapjává. Elmondta: a szervezet adatai szerint jelenleg 600 millió hatvan év feletti él a világon.

A Diploma Honoris díjat idén Schall Ádámnénak ítélték oda. A tiszteletbeli diplomát Halmosné Mészáros Magdolna, a Békés Megyei Pándy Kálmán Kórház ápolási igazgatója és dr. Turcsán Judit, a Szent István Egyetem gyulai campusának megbízott intézetigazgatója adta át.

A kitüntetett 1962-ben került a gyulai kórház belgyógyászati osztályára, ahol később mintegy negyed évszázadon keresztül irányította az ápolókat. Nyugdíjba vonulását követően 15 évig dolgozott a járóbeteg-szakrendelésen, és segítette a cukorbetegek gondozását.

Az Év Nagymamája díjjal kitüntetett Papp Mihályné idén ünnepelte 89. születésnapját. Lapunknak elmondta: édesanyját korán elvesztette, anyai nagynénje és annak férje nevelte fel. Terike néni büszkén mesélt két gyermekéről, négy unokájáról és öt dédunokájáról. Mint megtudtuk, jelenleg lánya vigyáz rá, de a család minden tagja szerető gondoskodással veszi körül.

Az év nagypapája, Medve József 82 esztendős. Idős kora ellenére jó egészségi állapotnak örvend, mint mesélte, jószágot tart, és szívesen kertészkedik. A díjazottól azt is megtudtuk: két gyermekétől négy unokája van, és nemrég egy dédunokával is megajándékozta az élet. A 14 hónapos Luca Kata a család és Józsi bácsi szeme fénye.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)