Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Vörös István és zenekara számos Prognózis slágert szólaltatott meg a gyulai várkertben

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • F. C. • KULTÚRA • 2015. július 26. 19:00
Vörös István és zenekara számos Prognózis slágert szólaltatott meg a gyulai várkertben
Az együttes egy ifjú vendégmuzsikussal lépett színpadra Gyulán
____Eredeti-GYHRCSD_0024.JPG

Vörös István és zenekara a gyulai vár előtt

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Prognózis slágerektől zengett a gyulai várkert július 25-én, a IV. Gyulai Végvári Napok második estéjén. A ’80-as, ’90-es évek népszerű rock együttesének frontembere, Vörös István több száz fős közönség előtt adott koncertet városunkban. A bő másfél órás produkció során az énekes-gitáros-dalszerző fiatalos lendülettel szórakoztatta a nagyérdeműt.

Vörös István (ének, gitár, szájharmonika) és zenekara – Knizner Tamás (szólógitár), Szitás Zoltán (basszusgitár), Horváth Róbert (dob), Tóth Attila (billentyű) – ezúttal egy 18 éves, tehetséges muzsikussal, Nedbál Álmossal (hegedű) lépett színpadra. A vendégzenész játékát először a Napszerelmesek című számban élvezhettük, de a koncert végén még jónéhány szerzeményt színesített az ízes hegedűmuzsika. A vonós hangszer és az elő-előkerülő szájharmonika dallamai sajátos hangzást adtak a daloknak.

Az est folyamán a Prognózis együttes számos népszerű szerzeménye felcsendült, köztük a Minden Viharon át, az Eljövök érted, a Ne zavarjon senki! és a sokak által ismert Tele van a város szerelemmel című dalok, mely utóbbi szövegét a közönség soraiban is kívülről fújták.

A frontember fiatalos energiával mozgott a színpadon, miközben közönségénekeltetéssel és gitárbőgetős szólókkal hergelte tombolásra a népet. Két alkalommal még a közönség közé is „lemerészkedett”, az első sorban „szurkoló” rajongók legnagyobb örömére.

Vörös István és zenekara több száz érdeklődőt csábított a színpad elé, akik szinte egy emberként énekelték végig a repertoárt. Bár a várkertet megtöltő tömeg az est végére jócskán megfogyatkozott, még így is szép számmal akadtak olyanok, akik az utolsó nótát követően szűnni nem akaró vastapssal marasztalták az együttest. Engedve a nagyérdemű akaratának a zenészek végül egy ráadás nótával, a Nyári éjszakák című dallal búcsúztak.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)