Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Elektronikus komolyzene – A gyulai Synema zenekar a Harisnyagyár udvarán debütált

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Oláh Szabolcs • KULTÚRA • 2015. július 26. 21:30
Elektronikus komolyzene – A gyulai Synema zenekar a Harisnyagyár udvarán debütált
Újabb zenei formáció mutatkozott be a Red Hole Music nevű szórakozóhelyen
Gyulán gombamód szaporodnak az együttesek, július 25-én újabb zenekar mutatkozott be szülővárosában. A két éve alakult Synema nevezetű formáció tagjairól azonban nemcsak azt lehet elmondani, hogy kitűnő zenészek, de kreatív, tehetséges zeneszerzők is. Ezt bizonyította bő egyórás műsoruk a Red Hole Music nevű szórakozóhelyen, az egykori Harisnyagyár udvarán felállított színpad hangszer- és kábelrengetegében. A csapat egy esztendeje már tartott egy „próbafellépést” ugyanott, azóta új számok készültek, csiszolódtak a régiek, és megérett az idő egy „hivatalos” bemutatkozásra is.
____Eredeti-DSC08125.JPG

synema - kitűnő zenészek és kreatív, tehetséges szerzők

Fotó: Gyulai Hírlap – Oláh Szabolcs

Jurdi Dánielt (gitár, ének) és Falaty Bencét (szaxofon) már hallhattuk több zenekarban is játszani (Peep bo, Gyulai Big Band), most velük együtt zenél három szintén gyulai muzsikus: Nagy Gábor (dobok), Kiss Boldizsár (basszusgitár) és Ritter Tamás (gitár), valamint a békéscsabai Nagy Attila (szintetizátor, effektek).

A Gyulai Hírlapnak Jurdi Dániel elmondta, törekvésük, hogy a feldolgozások helyett saját zenei alkotásokat hozzanak létre, és – tudatosan eltávolodva a fősodortól – valami egyedit, újat szerezzenek. Az elektronikus hangzás jegyében a számukra kedves stílusokat: reggae, jazz, funky, blues, rock keverik, mindezt természetesen élőben, főleg „manuális” hangszereken előadva.

A fent említett műfajok az ő szűrőjükön keresztül avanzsálnak minőségi drum n’ bass és ambient stílusú eklektikus, elektronikus komoly()zenévé, amely nemcsak sok zenei érdekességeket tartalmaz, de kellemes, táncolható muzsika is. Dalaik egy része vokális, de repertoárjukban több instrumentális tétel is elhangzott. Premierükön tíz saját számmal készültek, plusz tiszteletadásként egyik kedvencüktől idéztek: Bonobo The Keeper című dalát is hallhatta a több mint száz főből álló tömeg. Nem maradhatott el a ráadás: a Looking For The Sun című dal, amelynek stúdióváltozatát napokon belül meghallgathatják a youtube.com portálon.

Az alaposan kidolgozott számok, jó ízléssel összeállított részletek, feszes dobtémák máris osztatlan sikert hoztak a zenekar első fellépésén. Még egy kis érés, finomcsiszolás, és a határ a csillagos ég. Pontosabban nagyszínpadok és mondjuk filmzeneszerzés.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)