Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Párkapcsolati életképek gondolkodtatták el a gyulai közönséget a Pszichoszínházban

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • F. C. • KULTÚRA • 2015. május 30. 16:00
Párkapcsolati életképek gondolkodtatták el a gyulai közönséget a Pszichoszínházban
Az Ahány férfi, annyi nő vagyok én című előadáson a nő különböző életszakaszaiba pillanthatott bele a néző
____Eredeti-GYHRCSD_0036.JPG

Szalay Krisztina és Galkó Tamás a Pszichoszínházban

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Bácskai Juli Pszichoszínházában a párkapcsolat rejtelmeiből kaphatott ízelítőt a gyulai közönség május 27-én, a Vigadó rendezvényközpontban. A hangulat- és kapcsolatjavító vándorszínház Ahány férfi, annyi nő vagyok én című előadásán színészi improvizációk és néhány pszichológus-szakértői „lábjegyzet” révén mélázhattunk el azon, hogy milyen románcok lehetnek egy nő életében, és hogy milyen is az a szerencsés férfi, aki mellett a „gyengébbik” nem végleg megállapodhat.

A produkcióban Szalay Krisztina és Galkó Tamás színészek működtek közre, Bóna János pedig rögtönzött hegedűjátékával színesítette az életképeket. A jelenetek között és közben Bácskai Júlia pszichológus-szakértő, a Pszichoszínház alapítója világosított fel minket a látottak mögött álló lélektani folyamatokról, miközben gyakran kikérte a nagyérdemű véleményét is.

____Eredeti-GYHRCSD_0038.JPG

Szalay Krisztina és Bácskai Júlia

Szalay Krisztina improvizációi révén a fiatal egyetemista lánytól kezdve, a sikeres vállalkozón keresztül, a családra vágyó, érett nőig minden életszakaszba bepillanthattunk. Az „epizódok” a mindent megmondó, atyáskodó pasi, a papucs férfi és a gavallér macsó melletti női sorsot is elénk tárták. A férfi karaktereket Galkó Tamás igyekezett megformálni, jóllehet Bácskai Júlia hozzászólásai nélkül olykor nehezen tudtuk megkülönböztetni egymástól az eltérő férfiegyéniségeket.

Az előadás arra is ráirányította figyelmünket, hogy partnerünk hatására valamelyest mi is változunk. Kriszta önszántából vágott neki a kapcsolatoknak, időközben azonban mindig ráébredt arra, hogy valami nem tökéletes. Hiszen nem jó, ha folyton megmondják nekünk, mit hogyan csináljunk, de az a kapcsolat sem tarthat örökké, melyben egy olyan szolgalelkű férfi vár otthon, aki – bár mindent megtenne értünk – unalmassá teszi a mindennapokat. A kedvesét minden széppel elhalmozó, de alapvetően egocentrikus gentleman személyében pedig nehezen találhatjuk meg lelki társunkat.

A produkció nem válaszokat adott, hanem leginkább nyitva hagyott kérdésekkel sarkallt minket magánéletünk végiggondolására. Kriszta története révén ugyanis a közönség női tagjai mind elmélázhattak azon, hogy számukra vajon milyen is az a férfi, aki mellett önmaguk lehetnek, és rájuk találhat az életre szóló boldogság.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)