Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Gyulán mérik össze tudásukat az ország legügyesebb bringásai

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • F. C. • HÍREK • 2015. május 19. 19:10
Gyulán mérik össze tudásukat az ország legügyesebb bringásai
A rangos megmérettetésre az ország 19 megyéjéből, valamint Budapestről érkeztek a diákok
____Eredeti-GYHRCSD_0025.JPG

Gyulán mérik össze tudásukat az ország legügyesebb bringás ifjúi

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Színvonalas megnyitóünnepséggel vette kezdetét a XXIII. Kerékpáros Iskola Kupa országos döntője május 19-én, a gyulai Erkel Hotelben. A Békés Megyei Balesetmegelőzési Bizottság szervezésében megvalósuló rangos megmérettetésre az ország 19 megyéjéből, valamint Budapestről érkeztek a diákok.

Szádvári József rendőr alezredes, az ORFK-OBB munkatársa köszöntőjében hangsúlyozta, ifjúsági rendezvények tekintetében – az Egerben lezajló Országos Középiskolás Közlekedésbiztonsági Kupa döntője után – idén ez a második verseny, melynek döntőjét megrendezik.

A köszöntő után Gulyás Attila, a békéscsabai Jókai Színház művésze a Monte Cristo grófja című gigamusical Száguld az élet című dalát adta elő. A megható produkcióval a szervezők azon személyek előtt tisztelegtek, akik nélkül elképzelhetetlen lett volna a rendezvény, és akik ma már nem lehetnek közöttünk.

____Eredeti-GYHRCSD_0010.JPG

Dr. Polyák Zsolt: Erre a rangos versenyre csakis a legfelkészültebb diákok szerezhették meg a részvétel jogát

Az előadás után dr. Polyák Zsolt rendőr dandártábornok, Békés Megye rendőrfőkapitánya nyitotta meg a háromnapos rendezvényt. Mint kifejtette, erre a rangos versenyre csakis a legfelkészültebb diákok szerezhették meg a részvétel jogát, hiszen a megmérettetést városi és megyei fordulók előzték meg.

A beszédet egy újabb zenés-táncos produkció, a Monte Cristo grófja című dal követte, melyet a békéscsabai Jókai Színház színművészei mutattak be.

Hudák Pál rendőr ezredes, Békés Megye rendőrfőkapitányának rendészeti helyettese, a Békés Megyei Balesetmegelőzési Bizottság elnöke köszöntőjében kiemelte, a szervezők igen gazdag programmal készültek a résztvevők számára – így például egy esti Bréda-kastélyben tett látogatás is szerepel a napirendben. Hudák Pál hozzátette, a verseny helyszínéül szolgáló Gyula városát Magyarország egyik ékkövének tartja. A rendőr ezredes beszéde végén közös koccintásra hívta a vendégsereget.

A döntőben az ország 19 megyéjét, illetve Budapestet egy-egy fiú, és egy-egy leány képviseli. Az elméleti és gyakorlati feladatokkal május 20-án birkóznak meg a gyerekek, akiket a gyakorlati versenyen belül két kihívás várja. A Prohászka Zsolt Városi Tornacsarnokban egy ügyességi pályát kell teljesíteniük, míg a szabályossági verseny során Gyula város utcáin kell bebizonyítaniuk, hogy a forgalomban is észben tartják a közlekedési szabályokat.

A diákok teljesítményét csapatban és egyénileg is értékelik. Előbbinél az első három, utóbbinál az első öt helyezettet díjazzák a szervezők.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)