Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - 64 diák vett részt a gyulai Karácsonyi János Katolikus Gimnázium játékos utazásán

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • F. C. • HÍREK • 2015. május 19. 18:00
64 diák vett részt a gyulai Karácsonyi János Katolikus Gimnázium játékos utazásán
A vetélkedő résztvevői érdekes feladatokkal fejlesztették angol, illetve német nyelvi kompetenciáikat
____Eredeti-GYHRCSD_0029.JPG

64 diák vett részt a gyulai Karácsonyi János Katolikus Gimnázium játékos utazásán

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Múzeummá, étteremmé és állatkertté alakult tantermekben mérték össze tudásukat a diákok, a Karácsonyi János Katolikus Gimnázium nyelvi munkaközössége által megszervezett játékos vetélkedőn, május 19-én. A kompetenciafejlesztő utazásra Gyuláról és a környékbeli településekről összesen 64 hatodik, hetedik és nyolcadik osztályos tanuló érkezett, akiknek angol, illetve német nyelvi feladatokkal kellett megbirkózniuk.

- Onnan jött az ötlet, hogy idén júniusban országos kompetenciafelmérés lesz idegen nyelvből is, ezért arra gondoltunk, hogy a megmérettetés előtt átismételjük a gyerekekkel a fontosabb témaköröket. Mivel év vége van, és lassan jön a nyár, úgy döntöttünk, hogy ezt egy utazás formájában tesszük meg, így a legfontosabb témákat is, mint a bőröndpakolás, a városnézés, koncertek és éttermek, bevehettük a programba – tájékoztatta lapunkat Majernik Erzsébet, a gimnázium nyelvi munkaközösségének vezetője.

A játékos utazáson négy fős csapatokban vetélkedtek a diákok. A nem mindennapi délutánon többségében gyulai iskolák képviseltették magukat, de Kamutról, Végegyházáról és Lőkösházáról is jöttek tanulók, így összesen 10 angolos és 6 németes csapat tagjai törhették buksijukat a megoldásokon.

- A vetélkedő idejére az egész iskola egy nagy utazó térré alakul át, ahol a gyerekek térképek segítségével járják végig az állomásokat. Összesen nyolc helyszín van, de előfordul, hogy valahol több feladatot is meg kell oldani. Lesz hallás- és olvasásértés, puzzle és egyéb játékos feladványok is. Törekedtünk arra, hogy a diákok interaktívan élhessék meg a programot, így útlevelet és egy kis koffert is kapnak az utazáshoz szükséges ceruzával és tollal – részletezte Majernik Erzsébet.

____Eredeti-GYHRCSD_0020.JPG

Dimák Sára és csapata

A verseny előtt Petróczki Zoltánné iskolaigazgató köszöntötte az egybegyűlteket, majd kezdetét vette a kirándulás.

Dimák Sára, az utazóközönség egyik tagja az Implom József Általános Iskolából érkezett a vetélkedőre. A hatodik osztályos, német tagozatos diáklány lapunknak elmondta, osztályából sokan jelentkeztek a versenyre, ám egy szerencsés sorsolás révén ő is bekerülhetett csapatba. A leányzó kérésünkre hozzátette, kissé izgul a feladatok miatt, de bízik a legjobbakban, hiszen okos diáktársakkal, egy kiváló csapat tagjaként vehet részt az utazáson.

 

 

GYULAI HÍRLAP • 2015. május 21. 16:09
A vetélkedő résztvevői érdekes feladatokkal fejlesztették angol, illetve német nyelvi kompetenciáikat
Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)