Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - A helyi időseknek tartottak előadásokat a gyulai rendőrségen

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E.HÍREK • 2022. november 16. 16:16
A helyi időseknek tartottak előadásokat a gyulai rendőrségen
A megye útjain idén eddig közel 400 baleset volt

Fotó: Gyulai Hírlap – Szabó Eszter 

Helyi időseknek tartott baleset-megelőzési programot november 16-án a tolerancia nemzetközi napja alkalmából, Toleranciát az éveknek címmel a Békés Megyei Baleset-megelőzési Bizottság és a Gyulai Rendőrkapitányság.

A programra Gyuláról és a környező településekről mintegy száz nyugdíjas érkezett. A megjelenteket Hudák Pál rendőrezredes, rendészeti megyei rendőrfőkapitány-helyettes, a bizottság elnöke köszöntötte. Elmondta: a balesetek kétharmada-háromnegyede lakott területen belül történik. Hangsúlyozta: a cél, hogy minél kevesebb személyi sérüléssel járó baleset, tragédia következzen be, ezért szervezték meg a baleset-megelőzési programot is.

Szombati Andrea megyei sajtószóvivő lapuknak kiemelte: a Gyulára érkezett esemény egy évek óta tartó Békés megyei program része. Hozzátette: a szabályos közlekedésről szóló üzeneteikkel minden korosztályt szeretnének elérni, ezért gyerekeknek is tartanak előadást, és az aktív korosztálynak is a munkahelyeken.

Fotó: Gyulai Hírlap – Szabó Eszter 

– Idén október végéig 391 személyi sérüléssel járó közlekedési baleset történt, ezek mintegy 30 százalékában voltak érintettek 65 év felettiek. Ebből 83 balesetnek volt okozója 65 év feletti személy. Reméljük, a mai program is hozzájárul ahhoz, hogy az idősek megismerjék a szabályokat, és felfrissítsék a tudásukat e téren, így a jövőben még kevesebb baleset történhet a megye útjain – fejtette ki. 

Az eseményen előadást tartott Benkő Mihály, a Közlekedéstudományi Egyesület megyei szervezetének szakcsoportvezetője, Kóra János, a Gyulai Kistérség Egységes Szociális és Gyermekjóléti Intézményének idősekkel foglalkozó munkatársa és Pardi Ildikó alezredes, a Békés Megyei Baleset-megelőzési Bizottság titkára. A résztvevők tájékoztatást kaptak a legfőbb baleseti okokról, és arról, hogyan tudják elkerülni a közlekedési baleseteket, milyen szabályok szerint kell közlekedni.

Fotó: Gyulai Hírlap – Szabó Eszter 

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)