sajmeggyből készült pálinka nyerte el idén a békés megye pálinkája címet
Fotó: Békés Megyei Önkormányzat
E törekvésnek megfelelően a megyei önkormányzat egy új kezdeményezést indított útjára: minden évben a Békés Megye Pálinkája címet adományozza egy pálinkafőzdének. Az önkormányzat által meghirdetett versenyen Békés megyei kereskedelmi pálinkafőzdék vehetnek részt az általuk készített különböző fajtájú pálinkákkal. Ezek közül a szakmai zsűri választotta ki az idei nyertest, ez egy sajmeggyből készült ital, amit a sarkadi Éden-tó Szeszfőzde nevezett a versenyre.
A hagyományteremtő céllal elindított címet a győztes pálinkafőzde használhatja, az ezt tanúsító címkét elhelyezheti a nyertes pálinkát tartalmazó üvegeken. A Békés Megyei Önkormányzat pedig vállalja, hogy egy éven keresztül a nyertes pálinkafőzdétől vásárol pálinkát protokoll célokra.
A mostani összejövetelen Zalai Mihály, a Békés Megyei Önkormányzat elnöke a célokról, Tóth János, az Éden-tó Szeszfőzde tulajdonosa a pálinkafőzdéről és a nyertes pálinkáról tart rövid bemutatót. A megjelentek megismerhetik és megkóstolhatják a sajmeggyből készült Békés Megye Pálinkáját, Körözsi Szilvia, az idei magyar pálinka szépe kínálja az italt a vendégeknek.

























