Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Csaknem kétezer sportolóra számítanak a gyulai várkertben

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • O. Sz. • SPORT • 2015. április 30. 16:00
Csaknem kétezer sportolóra számítanak a gyulai várkertben
Hetedik alkalommal rendezik meg a Fuss a sérült gyermekekért! – Várfürdő félmaraton és váltófutást
____Eredeti-felmaraton.JPG

képünk a tavalyi sporteseményen készül

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

A Fuss a sérült gyermekekért! – VII. Várfürdő félmaraton és váltófutást május 2-án, szombaton rendezi meg az Összefogás a Sérült Gyermekekért Közhasznú Egyesület. A sportrendezvény az elmúlt évek alatt fesztivállá nőtte ki magát: a karitatív versenyen kívül színes programot is látogathatnak a sportbarátok a várkertben.

A Gyulai Hírlapnak Felföldi Sándor, az egyesület elnöke elmondta, az elmúlt évek tapasztalata alapján csaknem kétezer sportolóra számítanak, előzetesen már mintegy ezren jelentkeztek a sporteseményre. Felföldi Sándor kifejtette, a jótékonysági rendezvényből befolyt összeget az egyesület sérült emberek támogatására – gyógyászati segédeszközökre, művégtagra, kezelésekre, speciális kerekes székre, járássegítő készülékre –, valamint sérült sportolók versenyeztetésére fordítja. Többek között ebből a bevételből finanszírozták februárban az oxigénhiányt elszenvedett újszülöttek hűtésére szolgáló Tecotherm neo készüléket is, amelyet a gyulai gyermekkórház kapott az egyesülettől.

Bár a VII. Várfürdő félmaraton és váltófutás nagyszabású sporteseménye szombaton lesz, a programok már május elsején megkezdődnek a várkertben. Pénteken délelőtt 8 órától Kicsik nagy olimpiája címmel Gyula Város Egyesített Óvodájának sportdélelőttje zajlik. Déltől fogadják Tóth Lászlót (a Megyefutás utolsó előtti állomása Gyula), majd súlyemelés-bemutatót láthatnak. A résztvevők 14 órától már nevezhetnek a próbára, és átvehetik rajtszámaikat. A nevezési díj a helyszínen egyénileg indulóknak 7000 Ft, csapatoknak 14 000 Ft. Tésztaparti kezdődik 18 órától, 19 órától a Pernahajder Campbell ad koncertet.

Május 2-án, szombaton reggel 7.30-tól a helyszínen még nevezhetnek. A Prohászka Zsolt-emlékfutás 10 órakor kezdődik, Kovács Gabi irányításával közös bemelegítés indul, majd megkezdődik a Határtalan tekergés elnevezésű teljesítménytúra és a Várfürdő maraton. A VII. Várfürdő-futás résztvevői 11 órakor rajtolnak el.

Aznap délután, a versenyek után sem lesz programokban hiány. A Magna Cum Laude és a Békés Megyei Szociális Gyermekvédelmi Rehabilitációs és Módszertani Központ közös előadását 15 órától láthatják. A versenyek eredményhirdetése fél négykor kezdődik. Utána a Téglás zenekar népi hangszerbemutatója és koncertje, az Őszülő halánték táncegyüttes műsora, valamint a Harruckern János Közoktatási Intézmény művészeti növendékei és koncertek sora várja a népeket. Az Antovszki band 20.30-tól lép fel, és táncra perdíti, aki még bírja energiával.

A rendezvényről bővebben a gyulafelmaraton.hu oldalon olvashatnak.

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)