Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Maratoni távot is teljesíthetnek a gyulai Várfürdő futás résztvevői

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • S. E.SPORT • 2015. április 14. 22:50
Maratoni távot is teljesíthetnek a gyulai Várfürdő futás résztvevői
A verseny ideje alatt számos programmal várják a gyerekeket és a felnőtteket a várkertben
Idéntől maratoni távon is elindulhatnak a Várfürdő futás résztvevői – közölte Felföldi Sándor, a versenyt szervező Összefogás a Sérült Gyermekekért Közhasznú Egyesület elnöke az eseményt beharangozó sajtótájékoztatón. A határon átnyúló verseny bevételét ezúttal is fogyatékkal élő gyermekek gyógykezelésére fordítja a szervezet.
____Eredeti-varfurdo_futas_sajtaj_2015.jpg

Képünkön (balról jobbra): Felföldi Sándor, dr. Görgényi Ernő és Boros László Attila 

Fotó: Gyulai Hírlap – Súr Enikő

Dr. Görgényi Ernő polgármester a legfontosabb tavaszi rendezvénynek nevezte a gyulai önkormányzat által is támogatott jótékonysági sporteseményt, melyet idén május 1–2. között rendeznek meg. A városvezető kiemelte: a turisztikai szempontból is jelentős versenyen évről évre egyre többen vesznek részt.

Boros László Attila ügyvezető igazgató hangsúlyozta: a Gyulai Várfürdő a kezdetektől fogva névadó szponzorként támogatja a rendezvényt. Az igazgató azt is elmondta, a verseny útvonala idén is érinti a fürdő területét.

Felföldi Sándor kifejtette, a hetedik alkalommal megrendezett verseny résztvevői a 7 és 21 kilométeres táv mellett a maratont is lefuthatják. A 42 kilométeres útvonal a magyar–román határon is áthalad, a vár elől elrajtoló mezőny Gyulavári és Dénesmajor érintésével jut el Nagyzerindre.

Az előző évekhez hasonlóan a távokat fogyatékkal élő sportolók is teljesítik. Mint arról az elnök beszámolt, Lengyel Zsófia látássérült sportoló már jelezte, hogy elindul a versenyen, amelyre várhatóan a Magyar Olimpiai Bizottság csapata is benevez.

A verseny ideje alatt a várkertben számos programmal várják a gyerekeket és a felnőtteket, lesz ingyenes egészségügyi szűrés, ugrálóvár, arcfestés, játszóház, és a rendezvény keretében idén is megrendezik a Prohászka Zsolt Emlékfutást és a Kicsik nagy olimpiáját.

A nevezésre május 1-jén, pénteken 12 órától nyílik lehetőség, 18 órától tésztaparti, majd koncertek kezdődnek. A rendezvény második napján 7 órától lehet regisztrálni. A közös bemelegítés után 10.40-kor rajtolnak el a kerékpáros teljesítménytúra résztvevői. A maratonfutókat 10.50-kor, míg a 7 és 21 kilométeres távot teljesítőket 11-kor indítják el. A verseny lezárultával szórakoztató programok kezdődnek. 

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)