Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Így futni felemelő érzés

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • B. L. SPORT • 2017. május 16. 19:35
Így futni felemelő érzés
Rekordszámú nevező indult a IX. Várfürdő Futáson

Ezerötszáznál is többen neveztek a május 13-án megrendezett IX. Várfürdő Futáson. A gyulai jótékonysági sporteseményen öt kategóriában húzhattak futócipőt a nevezők. A verseny napján több ezren látogattak ki a várkertbe. 

____Eredeti-GYHRCSD_0097.JPG

Célbaérkezős-elfáradós

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

A fogyatékkal élő fiatalokat támogató rendezvény idén is a Prohászka Zsolt Emlékfutással indult, melyen több mint négyszáz gyermek kocogta le a távot.

Az indulók több távon mérettethették meg magukat: az Arany János születésének 200. évfordulója alkalmából életre hívott Arany-maratonon kívül 21 kilométeren, 7 kilométeren és a 42 kilométeres családi teljesítménytúrán is rajthoz állhattak. Az Arany-maratont teljesítők az író szülővárosából, Nagyszalontáról vághattak neki a kimerítő távnak.

A szervezők mindenre gondoltak, hiszen a frissítő pontok mellett, közös bemelegítés is várta a mozgás szerelmeseit. Az indulók között volt Görgényi Ernő, Gyula város polgármester is, aki a startpisztoly elsütése után a mezőnybe vetette magát.

 

____Eredeti-GYHRCSD_0007.JPG

Célbaérkezős-fiatalos

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

A 7 kilométeres távon a nőknél Baka Szilvia, a férfiaknál Mócz Dániel csapott először a célba. Ugyanezen táv sérült kategóriájában Szarvas Zsolt és Balog Melinda kettőse ért elsőnek a célszalaghoz.

A félmaraton kilométereit Varga István és Bor Katalin Diána falta a leggyorsabban. A sérült kategóriában Bojtor László futott be elsőként, a rendvédelmi kategóriában a férfiaknál Kanyár Tamás, a nőknél Tatorján Ágnes szakított át a célszalagot első helyen. A kerekesszékes indulók közül Somogyvári Imre a férfiak mezőnyét, míg Czibere Tünde a női indulókat hagyta maga mögött.

A váltók versenyét a Bartha Attila, Bojtor László, Nemes Péter összeállítású férficsapat és a Megyeri Krisztina, Gulyás Réka, Baka Szilvia hármas hozta a leggyorsabban.

 

____Eredeti-GYHRCSD_0074.JPG

Célbaérkezős-mosolygós

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

A „királykategóriában”, azaz a 42 kilométeres távon Stifler Attila és Czeglédi Katalinért elsőként a célba. A páros versenyben a Kertész Balázs–Marosi Sándor és a Jeneiné Fehér Pálma–András Anna alkotta páros futotta le a távot a legrövidebb idő alatt.

A bringásoknál Pusztai Kálmán a férfiaknál, míg Benyóné Szabó Gyöngyi a hölgyeknél diadalmaskodott, a családi „túrát” pedig a Szilágyi Ferenc és Szilágyiné Morár Ildikó alkotta csapat tekerte le a leggyorsabban.

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)