Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - A magyar költészet napja alkalmából József Attila előtt tisztelegtek Gyulán

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • O. Sz. • KULTÚRA • 2015. április 09. 16:00
A magyar költészet napja alkalmából József Attila előtt tisztelegtek Gyulán
Dr. Görgényi Ernő: Gyula a kultúra magyar városa, és ehhez illő tisztelettel kell közelítenünk a kultúra kérdéseihez
____Eredeti-_DSC3821.JPG

A magyar költészet napja alkalmából József Attila előtt tisztelegtek Gyulán

Fotó: Gyulai Hírlap – Oláh Szabolcs

A magyar költészet napja alkalmából koszorúval, virágokkal és főhajtással tisztelegtek József Attila szobra előtt Gyula város vezetői, Gyulai Polgármesteri Hivatal munkatársai, a Mogyoróssy János Városi Könyvtár képviselői, gyulai tanárok és gimnazisták. Az ünnepség a naphoz méltón szavalattal kezdődött: Tóth Tibor a XX. század első felének egyik legjelentősebb magyar költőjének ismert versét, József Attila Születésnapomra című költeményét adta elő.

A Gyulai Hírlapnak dr. Görgényi Ernő kifejtette, Gyula a kultúra magyar városa, és ehhez illő tisztelettel kell közelítenünk a kultúra kérdéseihez, és ehhez méltóképpen kell megemlékezni kulturális eseményeinkről, amelyek azok előtt a művek előtt tisztelegnek, amikre büszkék lehetünk. A városvezető lapunknak kifejtette, jómaga legutóbb egy történeti művet olvasott: Hahner Péter 100 történelmi tévhit, avagy amit biztosan tudsz a történelemről – és mind rosszul tudod című kötetét olvasta, valamint az 1900-as évekbeli Pesti naplónak egy újra kiadott lapszámát, amely Petőfi Sándor életét mutatja be.

A költészet napja alkalmából több diák is tiszteletét tette a József Attila-szobornál. Bencze Gréta, az Erkel Ferenc Gimnázium 9-es tanulója lapunknak elmondta, magyar szakosként természetes, hogy közel áll a szívéhez az irodalom és a költészet, melyen belül a kedvenc költői József Attila és Ady Endre.

A költészet napi ünnepség 18 órától a Mogyoróssy János Városi Könyvtár Simonyi-olvasótermében folytatódik, ahol Orbán János Dénes, Magyarország Babérkoszorúja díjas költővel beszélget Kiss László író, a Bárka szerkesztője.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)