Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Verset vittek magukkal

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • GYH • MAGAZIN • 2023. április 21. 17:43
Verset vittek magukkal
Idén is megünnepelték a magyar költészet napját az Esély Pedagógiai Központ EGYMI diákjai

Fotó: Esély Pedagógiai Központ

Hozz egy verset! címmel szervezett programot a magyar költészet napja alkalmából április 20-án az Esély Pedagógiai Központ EGYMI Pánczél Imre Tagintézménye.

Poptyilikán Anikó tagintézményvezető-helyettes emlékeztetett: Magyarországon 1964 óta ünneplik április 11-én, József Attila születésnapján a magyar költészet napját. Hozzátette: intézményük épületében az 1900-as évek elején gyermekotthon működött, a költő gyermekként, útban az öcsödi nevelőszülőkhöz, itt töltött el két napot. 

Fotó: Esély Pedagógiai Központ

Kifejtette: a Hozz egy verset! rendezvény lehetőséget ad arra, hogy a sajátos nevelési igényű gyerekek együtt szavalhassanak a többségi gyulai iskolákból érkező tanulókkal, ezzel is szeretnék segíteni tanulóik társadalmi integrációját. 

A rendezvényre érkeztek diákok a Dürer Albert általános iskolából, az 5. számú általános iskola, az Implom József általános iskolából, a Nicolae Bălcescu román általános iskolából, a Karácsonyi János katolikus általános iskolából, az Erkel Ferenc-gimnáziumból és a Gyulai Szakképzési Centrum Harruckern János-iskolájából.

Fotó: Esély Pedagógiai Központ

A többségi iskolák tanulói egy-egy verset mondtak el, a Pánczél Imre-tagintézmény diákjai pedig versekkel és dalokkal is készültek az eseményre. A rendezvény végén minden résztvevő közösen szavalta el Aranyosi Ervin A szeretetről című költeményét, majd a szokásoknak megfelelően megkoszorúzták az intézmény épületének falán található József Attila-emléktáblát.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)