Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Új lámpagyújtók – Áprilistól másik szolgáltató végzi a gyulai közvilágítás karbantartását

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • O. Sz. • HÍREK • 2015. március 30. 09:00
Új lámpagyújtók – Áprilistól másik szolgáltató végzi a gyulai közvilágítás karbantartását
A szerződés szerint a hibák javítási határideje a probléma súlyosságától függően 24 óra, 8 illetve 14 nap
Mögöttünk a téli időszámítás, megint több világosságot élvezhetünk. Ám ezúttal ez nemcsak az évszaknak köszönhető: áprilistól másik szolgáltató végzi a gyulai közvilágítással járó karbantartási feladatokat. A szerződés szigorú határidőket szab, azokat megszegve pedig jelentős kötbért határoz meg. A Gyulai Hírlapnak Megyeri Sándor, a Gyulai Polgármesteri Hivatal mérnöki osztályának vezetője elmondta, április elsejétől a lámpafejek karbantartását a Sistrade Kft. végzi, az oszlopok és a vezetékek állapotáért továbbra is az EDF DÉMÁSZ a felelős.
Eredeti-ejjeli_gyula.JPG

Gyula város esti fényei

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Az osztályvezető kifejtette: a szerződésben kikötötték a hibák javítási határidejét, amely a kiemelt útkereszteződések, gyalogos átkelők, nagy forgalmú csomópontok, körzethibák, valamint szakaszhibák esetében 24 óra, a bejelentett egyedi lámpatesthibák esetén 8 nap, illetve az egyéb helyeken, szórványban fellépő egyedi hibák esetén 14 nap. A karbantartást vállaló társaságnak érdemes lesz betartani a határidőket: ha a szerződésben vállalt idő alatt nem hárítják el a hibát, napi 1000 forintos kötbér illeti meg az önkormányzatot, ami az éves karbantartási díjhoz (2000 Ft + ÁFA/lámpa) képest jelentős.

A közvilágítási hibákat Sióréti Lászlónak, a 66/526-878-as telefonszámon lehet bejelenteni

- A gyulai közvilágítás összesen 6068 lámpatestet foglal magába. Ebből a közelmúltban mintegy 2310 lett korszerűsítve. Ezeknek nem sok hibája lehet, természetesen gyártási hiba esetén ezeket lecserélik. Öt év garanciális kötelezettsége van a kivitelezőnek, amelyet áprilistól az új szolgáltató érvényesít – mondta Megyeri Sándor.

A közvilágítási hibák bejelentéséhez a vállalkozó létrehoz egy internetes oldalt, illetve telefonos elérhetőséget, addig a hibákat Sióréti Lászlónak, a 66/526-878-as telefonszámon, a sioreti@gyula.hu e-mail címen, vagy személyesen a Polgármesteri Hivatal információján lehet jelenteni munkanapokon 8-16 óráig.

A hamarosan működő honlapnak más előnyei is lesznek: a gyulai önkormányzat munkatársai ellenőrizni tudják egy-egy helyszíni bejelentés idejét, illetve, hogy a meghibásodás a megfelelő határidő szerint lett kijavítva.

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)